ye-logo.v1.2

Хмельницький став столицею прикордонників

Суспільство 4574
Олег Шинкарук запропонував депутатам співпрацю у національно-патріотичному вихованні молоді міста
Олег Шинкарук запропонував депутатам співпрацю у національно-патріотичному вихованні молоді міста. Фото: автора

І навіть Науково-дослідний інститут Державної прикордонної служби з Києва передислокують у Хмельницький.

Нещодавно таке рішення прийняло вище керівництво прикордонного відомства.
Про це сьогодні, 25 травня, на зустрічі із депутатами Хмельницької міської ради повідомив ректор Національної Академії Державної Прикордонної служби України Олег Шинкарук. До академії депутати приїхали в рамках інформаційного депутатського дня, щоб ознайомитися із роботою та матеріально-технічною базою академії.
«Відповідно до Указу Президента України «Про шефську допомогу військовим частинам Збройних Сил України, Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України» ми, як академія, віднедавна являємося підшефною військовою частиною міської ради, тому сподіваємося, спільно з вами розробити програму сумісних дій і разом працювати на розвиток міста та національно-патріотичне виховання його жителів», – зазначив ректор академії.
Під час зустрічі Олег Шинкарук ознайомив депутатів з історією закладу, напрямками роботи та зауважив, що прикордонна академія, окрім освітньої, виконує ще й соціальну функцію для міста.
«За майже 25 років функціонування академія стала флагманом якості підготовки кадрів, а місто – столицею прикордонників. В академії працює 637 жителів Хмельницького, із них понад три сотні – люди, з вищою освітою», – повідомив Олег Миколайович.
За його словами, вище керівництво прикордонного відомства нещодавно прийняло рішення передислокувати науково-дослідний інститут державної прикордонної служби з Києва до Хмельницького. Це додатково дасть можливість працевлаштувати майже 60 науковців Хмельницького.


Ректор також запропонував відновити співпрацю зі школами в рамках першої військової підготовки учнів та організовувати літні дитячі табори для національно-патріотичного виховання. Присутній на зустрічі начальник управління освіти Хмельницької міської ради Роман Миколаїв одразу запропонував створити робочу групу і втілити ідею в життя.

Також, до Дня прикордонника, яке відзначатимуть 28 травня, в Національній академії Державної прикордонної служби України експонують виставку картин литовської художниці Беати Куркуль. Понад півсотні картин присвячених прикордонникам художник-самоучка привезла з Литви. 

Депутати ж, щоб побувати в "образі прикордонника" та на собі відчути життя тих, хто стереже кордони нашої країни, подалися на полігон, щоб постріляти. 

Нагадаємо, 18 травня з резервного фонду Хмельницької міської ради, депутати виділили для військовослужбовців 580 тисяч гривень, серед них і Національній академії Державної прикордонної служби – 200 тисяч гривень.
 

Ангеліна МОВЧАН. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую