ye-logo.v1.2

«Джаз фест Поділля-2016» у Хмельницькому відкривав симфонічний оркестр

Культура 4025
Відкривав фестиваль симфонічний оркестр
Відкривав фестиваль симфонічний оркестр. Фото: автора

Упродовж двох наступних днів заплановані виступи професійних джазменів.

Свято для всіх поціновувачів джазу - «Джаз фест Поділля-2016» стартувало учора, 27 травня. З 18.00 години хмельничани та гості насолоджувались виконанням відомих джазових композицій. Організатори кажуть, що це вже четвертий такий фестиваль у Хмельницькому. Започаткували його ще у 2005 році з ініціативи викладачів Хмельницького музичного училища імені В.Заремби. Потім були фестивалі у 2007 та 2012 роках. Планують проведення такого джазового дійства раз на два роки.

«Цей, четвертий фестиваль джазу у нашому місті, наймасштабніший та найяскравіший за складом хедлайнерів. До нас їдуть відомі українські джазмени, яких знають і у світі, це – Квартет Богдана Кравчука (м. Київ), «Вільвет Бенд» (м. Харків). колектив Олексія Когана – організатора джазових фестивалів у Львові та Києві. Виступить також квінтет Денніса Аду, які нещодавно повернулися із гастролей Нью-Йорком. Хочемо показати і наші хмельницькі колективи», - розповідає начальник управління культури і туризму Хмельницької міської ради Артем Ромасюков.

Учасники фестивалю виступатимуть упродовж трьох днів на великій сцені біля кінотеатру Шевченка. Також по концертних локаціях міста просто неба. Загалом упродовж фестивалю виступлять 12 колективів, представники Хмельницького, Харкова та Києва.

Степан Дробіт вперше на хмельницькій сцені виконав джазовий твір

«Це один із фестивалів, які заплановані цього року на виконання програми розвитку культури «50 кроків, які змінять місто», - розповідає міський голова Олександр Симчишин. - Починаємо із «Джаз фесту» і, таким чином, відроджуємо фестиваль після дуже довготривалої паузи і вперше в такому вуличному форматі. Плануємо, що фестиваль стане традицією і однією із родзинок міста. Джаз – це унікальна музика, сподіваюсь, що вона хмельничанам сподобається». 

Публіка зібралась дуже різна за віком

Перший твір разом із симфонічним оркестром виконав соліст Хмельницької обласної філармонії Степан Дробіт. Каже, що вперше заспівав джазовий твір «Go Down Moses», бо більше любить академічну музику.

«Пісня відома всім, але в такому амплуа я виступав на хмельницькій сцені вперше. Я більше захоплююсь академічною музикою та українською народною. От кілька днів тому вперше спробував заспівати джаз. Виявилось дуже цікаво і я думаю, що ми продовжимо співпрацю з оркестром в цій програмі», - розповідає соліст.

Фестиваль триватиме ще два вихідних дні – 28 та 29 травня. Усі концерти безкоштовні, тому поспішайте насолодитись чудовою живою музикою.

28 травня –другий день фестивалю

14:00 – майстер-клас Богдана Кравчука (саксофон-баритон) у міському будинку культури
16:00 – «Джаз у місті» – концертні локації:
– майданчик біля ТЦ «Дитячий світ»
– парк імені І. Франка
18:00 – Велика сцена біля кінотеатру імені Т. Г. Шевченка:
Гурт “Free Jam” (м. Хмельницький);
«Cuttin’ Edge Quartet» (м. Київ);
Квартет Богдана Кравчука (м. Київ);
«Velvet Band» (м. Харків)ю

29 травня – третій день фестивалю

14:00 – прес-конференція організаторів та учасників Поділля джазфесту для ЗМІ
16:00 – «Джаз у місті» – концертна локація – майданчик біля музичної школи №1 на вул. Проскурівській
18:00 – Велика сцена біля кінотеатру імені Т. Г. Шевченка:
Хмельницький муніципальний естрадно-духовий оркестр;
Джазовий квінтет «Jazz in Kiev Band»;
Квінтет Денніса Аду
22:00 – джем-сейшн у клубі «СВ» (вул. Свободи, 1а)

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую