ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Рисова локшина з морепродуктами по-тайськи

29 Травня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 8056
Фунчоза робиться з рису, тому вважається основою довголіття.
Фунчоза робиться з рису, тому вважається основою довголіття. Фото: автора

Морепродукти не є «бюджетною» їжею, через це вони досить рідкісні «гості» на нашому столі. Проте раз-другий можна потішити себе стравами з креветок, мідій чи кальмарів.

Стосовно ж рисової локшини, то вона нині цілком доступна й чудово урізноманітнює меню. До якої саме кухні світу належить фунчоза – загадка. Існує думка, що рисова локшина – національна страва дунганської кухні. При цьому вона широко поширена в Середній Азії, Японії та Китаї. Фунчоза робиться з рису, тому є ще й основою довголіття. Вона вважається легендарним засобом підняття сил організму, тому її регулярно їли японські ніндзя.


Інгредієнти:
200 г фунчози (рисової локшини), 100 г свіжозаморожених креветок, 100 г варених кілець кальмара, 100 г мідій (морепродукти можна корегувати на свій смак), морквина, цибулина, 4 зубки часнику, 2-3 ч. л. цукру, червоний мелений перець, 3 ст. л. олії (у мене соняшникова рафінована, але краще кунжутна), сіль, соєвий соус.


Приготування:
Фунчозу на 10 хвилин залити холодною водою, а потім відварити так, як написано на упаковці (я варила в курячому бульйоні).

Воду злити, додати до локшини 1 ст. л. олії й перемішати.


Нагріти на сковорідці 2 ст. л. олії й швидко обсмажити дрібно нарізаний часник, кружальця моркви та півкільця цибулі.

Додати розморожені креветки, мідії та кільця кальмара.

Готувати все протягом 2-3 хвилин. Наприкінці, посолити й поперчити, додати цукор, влити соєвий соус. На тарілку викласти рисову локшину, зверху морепродукти. Полити все соусом, який утворився на сковорідці. Подавати з лимоном.


 

риба та морепродукти, крупи та страви з борошна, креветки, мідії, кальмари, фунчоза, рисова локшина, тайська кухня

Коментарі:

  Так  Ні, дякую