Гаряча тема:
- Війна
Стосовно ж рисової локшини, то вона нині цілком доступна й чудово урізноманітнює меню. До якої саме кухні світу належить фунчоза – загадка. Існує думка, що рисова локшина – національна страва дунганської кухні. При цьому вона широко поширена в Середній Азії, Японії та Китаї. Фунчоза робиться з рису, тому є ще й основою довголіття. Вона вважається легендарним засобом підняття сил організму, тому її регулярно їли японські ніндзя.
Інгредієнти:
200 г фунчози (рисової локшини), 100 г свіжозаморожених креветок, 100 г варених кілець кальмара, 100 г мідій (морепродукти можна корегувати на свій смак), морквина, цибулина, 4 зубки часнику, 2-3 ч. л. цукру, червоний мелений перець, 3 ст. л. олії (у мене соняшникова рафінована, але краще кунжутна), сіль, соєвий соус.
Приготування:
Фунчозу на 10 хвилин залити холодною водою, а потім відварити так, як написано на упаковці (я варила в курячому бульйоні).
Воду злити, додати до локшини 1 ст. л. олії й перемішати.
Нагріти на сковорідці 2 ст. л. олії й швидко обсмажити дрібно нарізаний часник, кружальця моркви та півкільця цибулі.
Додати розморожені креветки, мідії та кільця кальмара.
Готувати все протягом 2-3 хвилин. Наприкінці, посолити й поперчити, додати цукор, влити соєвий соус. На тарілку викласти рисову локшину, зверху морепродукти. Полити все соусом, який утворився на сковорідці. Подавати з лимоном.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: