ye-logo.v1.2

Мер Хмельницького пояснив учорашній потоп у місті

Суспільство 7130

За словами Олександра Симчишина, "лівневки" просто не розраховані на такий потік води.

"Показник ливневих каналізацій - це як швидко пішла вода, - каже міський голова Олександр Симчишин. - А вона насправді дуже швидко пішла. Все через те, що всі ливневі каналізації в місті почищені. Їх почали чистити ще навесні. Але проблема в тому, що вони дуже застарілі".

Найбільше "дісталося" вулиці Зарічанській. А все через те, як вважає пан Симчишин, біда не лише в старій каналізації, а й... "Перша лінія від річки Південний Буг майже вся забудована, і це ускладнює проблему. Вихід - будувати ливневі каналізації. На Зарічанській стоїть "лівневка" діаметром 200, а потрібно мінімум 1000. Бо "двосотка" просто не витримує той потік води, який був вчора", - зазначив він.

Ще позаминулого тижня на Зарічанській був "потоп". Щоправда, води було значно менше, ніж вчора. І, на переконання міського голови, вже тоді комунальники разом із владою вирішили, що потрібно міняти труби. Та поки це лише бажання. "У Гречанах ми будемо міняти каналізаційні стоки, бо це заплановано вже давно, - пояснює Олександр Симчишин. - На Зарічанський теж хочемо міняти, але поки що грошей в бюджеті на це не передбачено. Але на сесії міської ради, коли будемо вносити уточнення до бюджету, то переконанний, депутати проголосують за виділення коштів на заміну ливневої каналізації на вулиці Зарічанській".

Нагадаємо, вчора, 31 травня, у Хмельницькому була неймовірна злива. Навіть "плавали" автомобілі.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую