ye-logo.v1.2

Фестивальна країна. Відкриваємо літній сезон джазом, гончарством і бессарабським колоритом

Туризм 2528
Альфа Джаз Фест відбувається у затишній атмосфері
Альфа Джаз Фест відбувається у затишній атмосфері. Фото: alfajazzfest.com

Пропонуємо огляд подій кінця червня.

Літо — пора численних фестивалів і свят, музичних, історичних, ремісничих та багатьох інших. Пропонуємо огляд найцікавіших подій останніх вихідних червня. До речі, саме на ці дні першого літнього місяця заплановано найбільше заходів у різних куточках України.

Альфа Джаз Фест
Коли: 24-27 червня.
Де: Львів.
Чи не найкрутіший джазовий фестиваль України пройде у Львові вшосте. Та й серед європейських фестивалів він посідає важливе місце, адже збирає кращих музикантів з усього світу.
Цьогоріч на Альфа Джаз Фест завітають музиканти зі світовими іменами, серед яких американський гітарист, володар 20 премій Grammy Пет Метіні, квартет Бренфорда Марсаліса, вокалісти Дайан Рівз, Курт Елінг, контрабасистка, бас-гітаристка і співачка Есперанса Сполдінг тощо.
Концерти відбуватимуться на трьох сценах просто неба — на подвір'ї палацу Потоцьких, на площі Ринок та на головній сцені у парку Богдана Хмельницького.

Бессарабський колорит
Коли: 24-26 червня 2016 року.
Де: Хотин Чернівецької області.


Фестиваль відбувається на фоні Хотинської фортеці. Фото: koloryt.in.ua.

Можливо, «Бессарабський колорит» — не такий масштабний фестиваль, яким був «Історичний Хотин» або «Битва націй», але він також користується популярністю серед відвідувачів Хотинської фортеці. Це мистецький фестиваль, який має на меті зберегти і популяризувати народні бессарабські традиції і фольклор (Бессарабія — історична область у східній Європі, більшість якої розташована в Молдові, частина — у Чернівецькій та Одеській областях).
В рамках фестивалю відбудуться майстер-класи із народно-ужиткового мистецтва, конкурс на кращий народний костюм, екскурсії фортецею, лекції та семінари. Головна частина свята — виступи народних колективів чотирьох жанрів: танцювальний, вокальний, інструментальний та театральний.

Стара фортеця
Коли: 25-27 червня 2016 року.
Де: Тростянець Сумської області.


У Тростянці відбуваються лицарські бої, змагання лучників та інші цікаві реконструкторські події. Фото: Олега Захарченка.

Фестиваль історичної реконструкції «Стара фортеця. Подорож крізь століття» відбудеться на Сумщині всьоме. Традиційний захід став улюбленим не лише серед мешканців Тростянця, а й серед туристів з різних куточків України.
Взяти участь у лицарських поєдинках приїздять реконструктори з українських, білоруських та російських клубів. Крім одиночних та групових поєдинків на мечах, змагань лучників, заплановані середньовічні танці і яскраве фаєр-шоу.
Поїздка на фестиваль «Стара фортеця» стане гарною нагодою познайомитися із унікальною архітектурною пам'яткою — цирком-манежем Круглий двір, збудованим у 1749 році поміщиками Надаржинськими.


Круглий двір - унікальна пам'ятка. Фото автора.

Круглий двір унікальний тим, що є найстарішою громадською спорудою Східної України та не має собі подібних. Зараз «фортеця» статус пам'ятки архітектури національного значення та активно відновлюється.

Здвиг
Коли: 27 червня - 3 липня 2016 року.
Де: селище Опішня Зіньківського району Полтавської області, Національний музей-заповідника українського гончарства.


В Опішні відбуваються цікаві майстер-класи та ярмарки. Фото: opishne-museum.gov.ua.

«Здвиг» в Опішні — масштабний захід, присвячений збереженню і відродженню гончарства в Україні. Цьогоріч він відбудеться ввосьме.
«Здвиг» — це не лише мистецька, а й наукова подія, покликана вивчати досягнення ремесла, розвиток його сучасних напрямків. Однак фестиваль буде цікавий не лише для ремісників і народознавців, а й для багатьох людей. Це гарна можливість познайомитися із народними традиціями, придбати ексклюзивний керамічний виріб чи створити його власними руками.
Під час свята відбудеться ковальський фестиваль, фотоконкурс, конкурс із графіті на кераміці та багато інших заходів, серед яких — етнодискотека та екскурсії до музею-заповідника українського гончарства в Опішному і багатьох меморіальних музеїв-садиб мистецьких та гончарських родин Полтавщини.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую