ye-logo.v1.2

Чим займатимуться новопризначені заступники голови обласної ради

Політика 2921
Керівний склад обласної ради нарешті сформовано
Керівний склад обласної ради нарешті сформовано. Фото: автора

Нарешті Хмельницька обласна рада більш-менш укомплектована.

Питання обрання заступників, яке протягом півроку переходило із одного засідання сесії на інше, вирішено. Представники фракції «За конкретні справи», які блокували трибуну «не заради посади» таки отримали ту саму посаду. Михайло Загородний, який в інтерв’ю сайту «Є» сказав, що «дуже можливо, що жодного із тих прізвищ, які звучали як кандидати на заступників, не звучатимуть на цій сесії», таки висунув кандидатуру Валерія Лескова, яку обговорювали від самого початку. А зміни у структурі апарату облради, які підтримали депутати, дозволять Михайлу Васильовичу «задовольнити» кар’єрні амбіції й інших партій.
Отож, обласна рада має тепер запрацювати на повну потужність, адже заступники, майже в один голос своїми напрямками роботи визначили децентралізацію, реформи в освіті, підтримку і особливу увагу медицині, соціальному захисту населення та розвиток економіки.
Ключовими питаннями діяльності Неоніли Андрійчук, з того, що вона озвучила перед депутатами, має бути соціально-економічний та культурний розвиток області. Пропонує пані Андрійчук також провести моніторинг проблем області. А ось стосовно економіки, то головним напрямом має стати виробництво. Особливу увагу варто звернути на залучення коштів не лише з державного бюджету, але й із фонду регіонального розвитку, переконана представниця фракції "За конкретні справи". Не оминула увагою Неоніла В’ячеславівна й децентралізацію.

"Одним із основних завдань облради вважаю допомогу громадам на моменті становлення. Слід розуміти, що децентралізацію не зупинити і її треба пройти гідно, без конфронтацій", - зазначила Неоніла Андрійчук.

Варто зазначити, що ще донедавна представники «За конкретних справ», зокрема нардеп Шинькович, відкрито виступали проти децентралізації, однак зараз ставлять це одним із пріоритетів у своїй роботі.

«Освітня реформа, яка має проходити не за рахунок закриття навчальних закладів, а за рахунок доцільності їх збереження. Реформа медицини потребує провести інвентаризацію і аудит, частину можливо передати територіальним громадам. Підтримую нові підходи щодо призначення керівників комунальних підприємств на конкурсній основі», – заявила Неоніла Андрійчук.

Свою попередню заяву про те, що фракція «За конкретні справи» не претендує на жодні посади, а трибуну блокували щоб було «дотримання законності» при висуненні кандидатів на посади заступників голови облради Неоніла Андрійчук прокоментувала так: "Так дійсно, ми говорили про те, що у протизаконний спосіб не претендуватимемо на зайняття цих посад. Ми не наполягали на те, щоб саме від нашої фракції кандидатура була представлена на ваше обговорення. Але Михайло Васильович запропонував саме нашій політичній силі розглянути можливість висунення кандидатури, що ми й зробили".

Свободівці закликали демократичні партії не голосувати за представника «За конкретних справ». В результаті ані «Свобода», ані «Аграрна партія», ані «Об’єднання «Самопоміч» навіть не брали бюлетенів для голосування, але й без них Неоніла Андрійчук отримала свої 47 «за» і стала першим заступником голови Хмельницької обласної ради.

Валерій Лесков у своїй «передвиборній» промові теж зробив наголос на підтримку децентралізації, розвиток освіти, медицини та економіки, та основний наголос зробив на відстоюванні інтересів учасників бойових дій.

І хоч окремі депутати й закликали не голосувати за «зрадників Майдану», звинувачуючи Лескова в тому, що його фракція віддала голоси за представника «партії Гереги», він таки отримав свої 49 голосів «за» і став заступником голови обласної ради.

Внесені на початку сесії зміни у структуру апарату ради, дозволять Загородному прилаштувати у керівний склад ради, ще двох депутатів, які не потребують голосування, а будуть призначенні розпорядженням голови. Відтепер у раді будуть ще й заступник керівника виконавчого апарату ради та заступник керуючого справами виконавчого апарату.

В кулуарах депутати ці посади вже «віддали» представниці партії Ляшка Тетяні Зеленко та екс-першому заступнику голови ОДА Василю Процюку. Хоча Михайло Загородний декларував, що ці посади дістануться партіям, які не представлені у керівному складі ради.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую