ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Камбала, смажена по-корейськи

3 Червня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 2595
Смак у цієї риби, при правильному приготуванні, — просто чудовий. Ніжний, м'який, тонкий, нерізкий.
Смак у цієї риби, при правильному приготуванні, — просто чудовий. Ніжний, м'який, тонкий, нерізкий. Фото: автора

Пікантність і соковитість... А все завдяки оригінальному маринаду.

На свій сором, готую камбалу лише другий раз у житті. Вперше робила це просто — запанірувала в борошні й підсмажила на олії. Але цього разу, випадково натрапила на цей рецептик і так «зависла», що одразу ж побігла у супермаркет за камбалою. Смак у цієї риби, при правильному приготуванні, — просто чудовий. Ніжний, м'який, тонкий, нерізкий. Але люблю я її не за це, а за відсутність кісточок навіть у маленьких рибках (у тушці є лише хребет та плавці по колу). Висновок: таки не даремно камбала вважається делікатесом!

Інгредієнти:
Камбала (я взяла шість рибин розміром із чоловічу долоню кожна), борошно, олія для смаження.
Маринад: 2 ст. л. соєвого соусу, 1 ст. л. лимонного соку, 4 зубки часнику, 1 ч. л. цукру, 2 ч. л. кунжутного насіння, 2 ч. л. кунжутної олії (можна оливкової), червоний гострий мелений перець, паприка.

Приготування:
Камбалу ретельно почистити, видрізати плавці й хвіст. Зробити надрізи у вигляді решітки.


Приготувати маринад: часник пропустити через прес, додати соєвий соус, оцет, цукор, кунжутне насіння, масло, червоний мелений перець все добре змішати.
Рибку залити маринадом і залишити на годину-другу (чим довше вона маринуватиметься, тим смачнішою виходить).


Потім камбалу запанірувати в борошні (обсушувати не потрібно!).
Відправити на сковорідку й смажити з кожного боку по 3-5 хвилини. Наприкінці обсмажування трішки полити маринадом кожну рибку й ще декілька секунд потримати на вогні. Одразу ж подавати.

Я сервірувала страву руколою та шматочком лимона.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: як і вся глибоководна риба, камбала має легкий запах йоду. Готувати її як звичайну рибу, мабуть, не має сенсу. Тому інгредієнти для приготування камбали повинні підбиратися таким чином, щоб нейтралізувати запах і повністю розкрити її приємний смак. Практично всі шеф-кухарі рекомендують деякий час потримати цю рибку в маринаді. 

риба та морепродукти, рибні страви, камбала, корейська кухня, камбала по-корейськи, смажена риба

Коментарі:

  Так  Ні, дякую