Гаряча тема:
- Війна
На свій сором, готую камбалу лише другий раз у житті. Вперше робила це просто — запанірувала в борошні й підсмажила на олії. Але цього разу, випадково натрапила на цей рецептик і так «зависла», що одразу ж побігла у супермаркет за камбалою. Смак у цієї риби, при правильному приготуванні, — просто чудовий. Ніжний, м'який, тонкий, нерізкий. Але люблю я її не за це, а за відсутність кісточок навіть у маленьких рибках (у тушці є лише хребет та плавці по колу). Висновок: таки не даремно камбала вважається делікатесом!
Інгредієнти:
Камбала (я взяла шість рибин розміром із чоловічу долоню кожна), борошно, олія для смаження.
Маринад: 2 ст. л. соєвого соусу, 1 ст. л. лимонного соку, 4 зубки часнику, 1 ч. л. цукру, 2 ч. л. кунжутного насіння, 2 ч. л. кунжутної олії (можна оливкової), червоний гострий мелений перець, паприка.
Приготування:
Камбалу ретельно почистити, видрізати плавці й хвіст. Зробити надрізи у вигляді решітки.
Приготувати маринад: часник пропустити через прес, додати соєвий соус, оцет, цукор, кунжутне насіння, масло, червоний мелений перець все добре змішати.
Рибку залити маринадом і залишити на годину-другу (чим довше вона маринуватиметься, тим смачнішою виходить).
Потім камбалу запанірувати в борошні (обсушувати не потрібно!).
Відправити на сковорідку й смажити з кожного боку по 3-5 хвилини. Наприкінці обсмажування трішки полити маринадом кожну рибку й ще декілька секунд потримати на вогні. Одразу ж подавати.
Я сервірувала страву руколою та шматочком лимона.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: як і вся глибоководна риба, камбала має легкий запах йоду. Готувати її як звичайну рибу, мабуть, не має сенсу. Тому інгредієнти для приготування камбали повинні підбиратися таким чином, щоб нейтралізувати запах і повністю розкрити її приємний смак. Практично всі шеф-кухарі рекомендують деякий час потримати цю рибку в маринаді.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: