ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Салат з полуницею, шпинатом та смаженими бананами

3 Червня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 2252
Якщо чесно, не очікувала, що смак смажених бананів виявиться таким чудовим.
Якщо чесно, не очікувала, що смак смажених бананів виявиться таким чудовим. Фото: автора

Чисто жіночий, приємно-солодкуватий салатик, але в той же час пікантний.

Хочете здивувати гостей? Салат зі смаженими бананами та полуницею — це дуже простий варіант незвичайної, смачної й дуже ефектної закуски, яка готується буквально за декілька хвилини. Якщо чесно, не очікувала, що смак смажених бананів виявиться таким чудовим. Раніше я пробувала запікати банани на багатті із шоколадом. Але щоб салат... Ризикнула й не пошкодувала! Тому, сміливіше, дорогі колеги-господині, не бійтеся відкривати для себе нові смаки!

Інгредієнти 4 порції:
300 г полуниці, 2 банана, 50 г шпинату (можна руколи або листя салату), 70-100 г твердого сиру (будь-який на ваш смак), масло вершкове для обсмажування бабанів, цедра лимона.
Заправка: 1 ст. л. оливкової олії, 0,5 ст. л. лимонного соку, сіль, червоний мелений перець, трішки меленого імбиру, 1 ч. л. меду.

Приготування:
Банан нарізати кружальцями й обсмажити на вершковому маслі з обох боків до золотавого кольору (буквально декілька секунд).


На тарілку викласти листя помите й підсушене листя шпинату. Зверху — скибочки полуниці.

Потім у хаотичному порядку розкласти обсмажений банан.


Приготувати заправку: з'єднати олію, лимонний сік, рідкий мед, імбир, перець і сіль за смаком. Полити салат соусом. Потім викласти тонко нарізані пластинки сиру (я скористалася овочечисткою). Наприкінці посипати салат цедрою лимона. Можна насолоджуватися з келихом білого вина!

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: в моїй скарбничці вже є один рецептик салату з полуницею (дивитися тут). Він готується з м’яким сиром й вирізняється цікавою заправкою. Крім того, смак його кардинально інший. Якщо поєднання «кислувате-солодке» не ваша історія і смажені банани не надто вас приваблюють, раджу переглянути саме цей варіант. 

салати, салати без майонезу, полуниця, смажені банани, літня кулінарія, ягоди, шпинат

Коментарі:

  Так  Ні, дякую