ye-logo.v1.2

Відтепер викликати поліцейських можна непомітно в момент скоєння злочину На правах реклами

Суспільство 4842

У цьому допоможе смартфон і спеціальний додаток.

Компанія Контрольно-диспетчерська служба (КДС) розробила програмний комплекс «Тривожна кнопка в мобільному телефоні». Розробники запевняють, що новий сервіс дуже вигідний, а головне - не потребує купівлі обладнання, лише наявність смартфону. Така «Тривожна кнопка» завжди під рукою: непомітне натискання на кнопку в кишені - й поліція вже вирушає на допомогу. Про переваги і можливості нового сервісу кореспондентам сайту “Є” розповів автор програмного комплексу «Тривожна кнопка в мобільному телефоні» Андрій Олесь.

- Чим відрізняється “Тривожна кнопка в мобільному телефоні” від звичайного виклику поліції за номером “102”?

- Без перебільшення можна сказати, що це стратегічний прорив у боротьбі з вуличною злочинністю. Це програма для мобільних телефонів, яка дозволяє будь-якому користувачеві смартфона, за допомогою GPS-локації, викликати поліцейський патруль просто на місце конфліктної ситуації, тобто ще до скоєння протиправних дій або безпосередньо в момент їх скоєння.

- Розкажіть детальніше, яку інформацію отримує при цьому поліція?

Правоохоронцям надходить не лише інформація щодо місця розташування «об'єкта тривоги», але й фотографія людини, яка потребує допомоги. Відтак використання цього додатку знижує швидкість реагування правоохоронних органів до 5 хвилин.

- Які ще переваги, крім швидкості реагування, має “Тривожна кнопка”?

-  Наша програма дозволяє активувати сигнал «Тривога» таємно, не виймаючи руки з кишені або сумочки. Після цього програма буде сама подавати сигнал тривоги кожні 5 секунд і передавати нові координати, якщо користувач буде змушений переміщуватися. Група затримання буде бачити всі переміщення просто на карті міста.

- Тобто правоохоронці завжди знатимуть, де перебуває користувач додатку навіть тоді, коли він не потребує допомоги? Це не стане засобом стеження?

- Не зовсім так. До активації сигналу «Тривога» в екстреній ситуації всі переміщення користувача поліцією охорони відслідковуватися не можуть, тому що GPS-передавач вимкнений. Він включається автоматично лише при активації сигналу «Тривога» самим користувачем. Точність визначення місця перебування сигналу тривоги на відкритому просторі – до 3 метрів.

- Коли мешканці Хмельницького зможуть замовити таку послугу?

- З кінця 2015 року були проведені всі тестові та польові випробування самої програми. Система працює абсолютно стійко. З початку червня розпочався процес навчання штатних працівників Управління поліції охорони (колишня ДСО) у м. Хмельницький. У цьому процесі працівники відпрацьовують швидкість реагування на сигнал тривоги, схеми взаємодії з диспетчером, можливості залучення додаткових груп реагування в екстрених ситуаціях. З огляду на простоту інтерфейсу та логічність програми, планується закінчити процес навчання і тренувальних викликів з усіма групами затримання за 10-15 днів. Після цього програма буде запропонована жителям міста.

- Чи “Тривожна кнопка в мобільному телефоні” пропонується лише для хмельничан?

- У подальших планах – поширення цього сервісу в інших обласних і районних центрах України з можливістю роумінгу послуги для всіх користувачів.

- Хто може скористатися таким додатком, і що для цього потрібно?

- Соціологічні дослідження, статистика та аналіз відвідування сайту kds-ua.com показали, що ця послуга може бути затребувана дуже великою кількістю людей: від бізнесменів до водіїв маршрутних таксі, а також цікавить громадян обох статей у віковому діапазоні від 25 до 55 років.

- Скористатися послугою можуть лише повнолітні?

- Ні, якраз перевага цього сервісу також у тому, що його користувачами можуть бути навіть неповнолітні особи. Оскільки сезон канікул уже відкрито, а на море і в табори поїдуть далеко не всі дітки, тому їхня безпека – завжди турбота батьків.

- Яка вартість сервісу?

- Цілком соціальна ціна абонентської плати – 99 грн/міс. – дозволить сім'ям із середнім достатком убезпечити не лише себе, але й своїх дітей. За здійснений виклик плата — 270 гривень – це кошти, які наша компанія сплачує за виклик поліції охорони. Тому варто бути уважними, аби уникнути хибного виклику, оскільки оплату нараховують у будь-якому випадку, тому що поліція реагує на кожен виклик як на бойовий. Усі подробиці можна переглянути на сайті kds-ua.com.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую