Гаряча тема:
- Війна
Як казали раніше, треба завжди мати шматок масла, щоб намастити на шматок хліба. А потім, поміркувавши, додавали – щоб було на що намастити паштет. Цей рецепт, не зважаючи на свою простоту, дуже вдалий. Печінка попередньо не обсмажується, але в результаті виходить неймовірно смачна закуска. Готувати її можна з будь-якої печінки — індичачої, курячої, яловичої, свинячої тощо.
Інгредієнти:
700 г печінки, 5 яєць, 300 г сала (підчеревини), 5 цибулин, 2 великі морквини, 7-8 ст. л. манки, карі, паприка, мускатний горіх, суміш перців мелена, сіль, цукор.
Приготування:
Печінку вимочити в молоці протягом 10-12 годин. Потім перекрутити двічі через м’ясорубку (я збила в блендері).
Сало нарізати дуже дрібними шматочками.
Половину додати в печінкову суміш, вибити яйця, посолити, поперчити, присмачити спеціями.
Цибулю та моркву подрібнити в блендері. Іншу половину сала підсмажити на сковорідці. Додати суміш овочів й підсмажити. Трішки підсолити й додати дрібку цукру.
До печінкової маси додати манку та смажені овочі з салом.
Ретельно перемішати. Викласти суміш у два пакети й зав’язати.
В каструлі закип’ятити воду й покласти пакет із печінкою. Варити на маленькому вогні протягом 2,5 годин. Потім паштет дістати й поставити зверху вантаж (у мене велика каструля з водою).
Залишити у такому стані на ніч й лише тоді вийняти з пакета.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: паштет дуже ніжний, але щільний. Він чудово ріжеться ножем, тому його можна подавати і як закуску на святковий стіл, і формувати з ним бутерброди, використовуючи замість ковбаси.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: