ye-logo.v1.2

Микола Балема: Якщо немає шаленства — це розстріл

Культура 3072
Художній керівник та головний диригент ансамблю — народний артист України, композитор Микола Балема переконаний, що місцевий глядач уже звик до їхнього шаленства.
Художній керівник та головний диригент ансамблю — народний артист України, композитор Микола Балема переконаний, що місцевий глядач уже звик до їхнього шаленства. . Фото: автора

Академічний ансамбль пісні і танцю «Козаки Поділля» підняв зал на ноги, жителі і гості міста не шкодували своїх аплодисментів кожному учаснику концертної програми.

Концерт під назвою «Свою Україну любіть...», що відбувся вчора у філармонії, зібрав майже повну залу глядачів. Більшу частину аудиторії склали люди старшого віку, але були присутні і молоді люди віком від 30 до 40 років разом зі своїми дітками.

На сцені виступили 26 солістів, це і заслужена артистка України Людмила Голуб, і лауреат обласної премії імені Т. Г. Шевченка Віктор Гаврилюк, лауреати Республіканського конкурсу Олена Мишляковська і Марина Клишната.
Супроводжувала концерт музика та музичні обробки українських народних пісень і танців та авторські твори Миколи Балеми та Богдана Балеми.

Лунали пісні та вірші Тараса Шевченка, Миколи Дорожка, Мирослава Ваньо, Володимира Семеновського, Івана Бубена, Ростислава Балеми, Петра Карася та інших.
Також були представлені хореографічні постановки Олени Єфімчук, заслуженого діяча мистецтв України Валентина Михайлова, Дмитра Пасічника і Сергія Каручинця.

Художній керівник та головний диригент ансамблю — народний артист України, композитор Микола Балема переконаний, що місцевий глядач уже звик до їхнього шаленства.


«Ми єдиний колектив, який виконує таке шоу, доречі єдиний козацький колектив, місцевий глядач вже звик до нашого шаленства, проте і на чужині нас сприймають з великим успіхом. Ми використовуємо усі стилі, які є в музиці взагалі, від автентичного до джазу, фольку, року. Працювати з таким колективом мені тільки у задоволення, звичайно я їх трошки повчаю, але кожен учасник ансамблю для мене як дитина. Я не можу критикувати їх, адже кожен з них безумовно талант. Перед кожним виступом ми ставимо перед собою завдання, якщо немає шаленства — це розстріл. Ось у чому секрет нашого успіху на сцені» - переконаний Микола Балема.


До речі, “Козаки Поділля” на осінь планують програму й для молоді. У програмі звучатимуть рокові композиції на “національній основі”.

 

Надія Ганчук,
студентка ІІІ курсу Кам'янець-Подільського національного університету ім. І. Огієнка.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую