Гаряча тема:
- Війна
Кассероль — це каструля, пристосована для томління в духовці. Сьогодні так називають і страви, приготовані під кришкою або в духовці. Кассероль із кабачків — це смачна запіканка, рецепт якої я підгледіла у талановитого кулінара й ресторатора Світланки Могильникової (люба, дякую щиро!). Всі хто її спробував були в повному захваті! Для цієї страви згодяться як кабачки, так і цукіні з патисонами.
Інгредієнти:
1 кг кабачків, 2 великі цибулини, 4 плавлених сирка «Дружба» (я брала «Шостку»), 3 ст. л. олії, сіль, дрібка цукру, лимонний перець, куркума, 5 яєць, 4 зубки часнику.
Приготування:
Кабачки або патисони помити й тонко нарізати.
Цибулю нарізати кільцями й спасерувати на сковорідці на олії. Додати підготовлені кабачки. Посолити, додати цукор і спеції. Акуратно перемішати.
До цибульно-кабачкової суміші додати шматочки плавленого сиру, перемішати й поставити на маленький вогонь (можна за бажанням додати зелень). Готувати доти, поки сир повністю не розплавиться, постійно перемішуючи.
Форму, змастити олією. Збити яйця, додати до них часник (вичавити через прес) і з'єднати їх із рештою маси, перемішати й викласти у форму.
Поставити в розігріту духовку та випікати до готовності при температурі 180-190С. Час випікання залежатиме від глибини форми, але не менше 50 хвилин. Готовий кассероль охолодити й нарізати порційними шматками.
І з патисонів:
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: