Гаряча тема:
- Війна
Горіхи для нього потрібні найзвичайніші — волоські, а тісто готується абсолютно без цукру!
Інгредієнти:
Склянка кефіру, 250 г вершкового масла, 3,5-4 склянки борошна, 1 ч. л. соди (не гасити оцтом!), 1 ч. л. солі, 200 г волоських горіхів, 2/3 склянки цукру, 2-3 яєчні жовтки для змащування печива.
Приготування:
Масло перетерти з борошном, содою і сіллю (якщо масло вже розм'якло при кімнатній температурі, можна одразу перетирати руками, а якщо з холодильника, то спочатку слід натерти його на тертці). У вас має вийти дрібна крихта.
Залити масляно-борошняну масу кефіром і замісити тісто (якщо воно буде сильно липнути до рук, додати ще борошна). Загорнути тісто в харчову плівку та поставити в морозильну камеру на 15-20 хвилин.
Горіхи подрібнити в блендері або будь-яким іншим способом і змішати з цукром. Тісто розділити на 3 частини, кожну розкачати тонким шаром (я трішки посипала стіл борошном). Розподілити горіхову начинку по всій поверхні паляничок.
Скачати 3 рулети.
Нарізати їх шматочками завтовшки 3-4 см.
Печиво викласти на встелене пергаментом та змащене вершковим маслом деко (не надто щільно одне до одного — рулетики в процесі випікання збільшаться у розмірі). Зверху змастити яєчним жовтком.
Випікати близько 30 хвилин при температурі 180°С до красивого золотавого кольору.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: