ye-logo.v1.2

У Хмельницькому склали військову присягу майже 500 строковиків-прикордонників

Суспільство 4835
Призовники склали присягу
Призовники склали присягу. Фото: автора

У відомстві це перші за 9 років військовослужбовці строкової служби.

 У Національній академії Державної прикордонної служби імені Б.Хмельницького сьогодні, 12 травня, 488 призовників склали присягу на вірність Українському народові. На урочистості прийшли рідні, друзі, представники міської й обласної влади та народні депутати, Голова Держприкордонслужби генерал –полковник Віктор Назаренко.

Державна прикордонна служба вперше за 9 років оголосила набір на строкову службу. У 2015 році ухвалено рішення перейти на змішаний принцип укомплектування, у зв'язку з рядом бойових завдань, у тому числі тих, які проводяться у зоні АТО. За словами голови відомства Віктора Назаренка, строковиками здійснюватимуть укомплектування підрозділів, які охороняють рубежі, але не у зоні АТО. Також їх розглядають як базу для комплектування військовослужбовцями за контрактом.

«Ми приймаємо молодих патріотів до лав служби, цього весняного призову їх дійде до нас близько 4 тисяч. Я впевнений, що після їх приходу укомплектованість на різних ділянках буде достатньою, щоб виконувати поставлені завдання. 2008 року Держприкордонслужба відмовилась від військовослужбовців строкової служби, на жаль, російська агресія викликала необхідність не тільки охорони державного кордону, а оборони. Ми змушені тимчасово приймати строковиків», - зазначив Голова Держприкордонслужби генерал –полковник Віктор Назаренко.

Стримуючи хвилювання, строковики давали клятву на вірність народу України та державі. Усього цього року за два призови їх буде близько 8 тисяч. Їх ні в якому разі не відправлятимуть у зону АТО.

«Країна покликала – і пішов в армію. Місяць нас навчали багато чого: все робити по порядку, прокидалися з зарядки, їздили на полігон стріляти з автоматів. Трохи тяжко, але ми вже звикли, знайшли нових друзів», - розповідає строковик Сергій П’ятак.


Служитимуть у підрозділах Держприкордонслужби строковики з різних регіонів України, Ректор академії побажав молодим чоловікам реалізувати всі свої можливості, втілити у добрі справи юнацький запал, захищаючи кордон країни.


«Для строковиків розроблені принципово нові навчальні програми. Якщо ми навчаємо курсантів 4 роки і той досвід, який нам дала війна, включити в програму, то мали цю інформацію передати за місяць. До нас прийшли молоді люди, хлопці мотивовані, це патріоти, які свідомо прийшли до нас і стануть на охорону кордону», - сказав ректор академії генерал-майор Олег Шинкарук.

Завершився ритуал прийняття військової присяги урочистим маршем призовників. Після цього їх могли привітати рідні та друзі, які зі сльозами спостерігали за церемонією.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую