ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Cалат-коктейль із малосольною сьомгою — смачний та ошатний

13 Червня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 2640
Cалат-коктейль із малосольною сьомгою - яскравий та оригінальний
Cалат-коктейль із малосольною сьомгою - яскравий та оригінальний Фото: автора

Інгредієнти, які входять до складу цього салату, настільки добре поєднуються між собою за смаком і кольором, що в підсумку він виходить яскравим, смачним та поживним.

Подайте цю страву в красивому бокалі чи креманці й вона прикрасить найвишуканіший святковий стіл! Рекомендую власноруч засолити сьомгу (я просто підсолюю рибку, присмачую дрібкою цукру та перцем, а потім залишаю на годинку-другу у спокої) й зробити домашній майонез. Не бійтеся використовувати багато зелені – в цьому салаті вона дуже актуальна та доречна.


Інгредієнти:
250-300 г малосольної сьомги, 3 варені картоплини, 3 варені яйця, цибуля-порей, свіжий кріп, 2 свіжі огірки, домашній майонез, сіль, перець.


Приготування:
Заздалегідь відварити яйця та картоплю в «мундирі» (як зварити картоплю для салатів дивіться тут). Картоплю почистити від шкірки й нарізати кубиками.

Яйця почистити від шкаралупи й також нарізати невеликими шматочками.


Філе сьомги нарізати подовгастими шматочками.

Зі свіжих огірків зрізати шкірку й нарізати їх соломкою.


Цибулю-порей помити під холодною проточною водою, підсушити паперовим рушником і нарізати тонкими кільцями (лише білу частину!).


Зелень кропу подрібнити та змішати з майонезом, сіллю та перцем.


Викласти всі нарізані інгредієнти шарами в бокал: сьомга, картопля, майонезна заправка, яйця, огірки, майонезна заправка, цибуля-порей, сьомга. Прикрасити кропом та шматочком огірка, полити майонезною заправкою. Поставити в холодильник просочуватися на годину.


 

салати, сьомга, салат-коктейль, яйця, цибуля-порей, картопля

Коментарі:

  Так  Ні, дякую