Гаряча тема:
- Війна
Подайте цю страву в красивому бокалі чи креманці й вона прикрасить найвишуканіший святковий стіл! Рекомендую власноруч засолити сьомгу (я просто підсолюю рибку, присмачую дрібкою цукру та перцем, а потім залишаю на годинку-другу у спокої) й зробити домашній майонез. Не бійтеся використовувати багато зелені – в цьому салаті вона дуже актуальна та доречна.
Інгредієнти:
250-300 г малосольної сьомги, 3 варені картоплини, 3 варені яйця, цибуля-порей, свіжий кріп, 2 свіжі огірки, домашній майонез, сіль, перець.
Приготування:
Заздалегідь відварити яйця та картоплю в «мундирі» (як зварити картоплю для салатів дивіться тут). Картоплю почистити від шкірки й нарізати кубиками.
Яйця почистити від шкаралупи й також нарізати невеликими шматочками.
Філе сьомги нарізати подовгастими шматочками.
Зі свіжих огірків зрізати шкірку й нарізати їх соломкою.
Цибулю-порей помити під холодною проточною водою, підсушити паперовим рушником і нарізати тонкими кільцями (лише білу частину!).
Зелень кропу подрібнити та змішати з майонезом, сіллю та перцем.
Викласти всі нарізані інгредієнти шарами в бокал: сьомга, картопля, майонезна заправка, яйця, огірки, майонезна заправка, цибуля-порей, сьомга. Прикрасити кропом та шматочком огірка, полити майонезною заправкою. Поставити в холодильник просочуватися на годину.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: