ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Найніжніші сирники з духовки з сирним кремом та полуницею

14 Червня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 4363
Плюс цих сирників у тому, що до них вже не потрібен ніякий соус!
Плюс цих сирників у тому, що до них вже не потрібен ніякий соус! Фото: автора

Смакота без грама масла та олії – легкий сніданок без шкоди для фігури.

Я просто обожнюю сирники. Смажені на сковорідці або спечені в духовці, з родзинками або з ягодами, зі сметаною або з варенням, вони просто прекрасні! І не дивлячись на це різноманіття, захотілося винайти щось новеньке. Цей рецепт чиста імпровізація, але така вдала, що сирнички затьмарили всі інші варіації в моїй кулінарній скарбничці. Дуже рекомендую!


Інгредієнти:
Тісто: 300 г домашнього жирного сиру (не сухого!), яйце, 3 ст. л. борошна з гіркою, 3 ст. л. манки, ванільний цукор.
Сирний крем: 4 ст. л. крем-чізу («Альметте», «Президент»; бюджетний варіант – 2 солодкі ванільні сирки збити з жирними вершками), 1 ст. л. сметани, 100 г цукру, 2 ч. л. лимонної цедри, жменя полуниці, ванільний цукор.


Приготування:
Ретельно розтерти сир із яйцем, цукром і ванільним цукром. Всипати борошно та манку (тісто не повинно бути рідким, щоб з нього можна було легко зробити кульки з заглибленням для начинки).

Для начинку збити міксером крем-чіз зі сметаною та ваніліном.

Додати цедру та нарізану невеличкими шматочками полуницю.


На деко, застелене пергаментом, викласти коржики із сирного тіста (у мене з цієї порції вийшло 12 штук). Зробити в них посередині заглиблення (я використовувала дно чарки, злегка змочивши його водою).


Викласти начинку.

Зверху на кожен сирничку покласти половинку полуниці.

Випікати в духовці при 190-200°С протягом 30 хвилин до красивого золотавого кольору.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: плюс цих сирників у тому, що до них вже не потрібен ніякий соус! Також тут можна дати волю фантазії й зробити будь-який наповнювач для крему: і іриски, і фрукти, і ягоди, і шматочки шоколаду, і цукати! Стільки варіантів, що вже не терпиться робити нову партію!


 

оладки млинці та сирники, сир, крем-чіз, сирники, страви з духовки, полуниця

Коментарі:

  Так  Ні, дякую