ye-logo.v1.2

Бусом до Європи: хмельничани хочуть у ЄС, але мало що про нього знають

Суспільство 2776
Хмельничани взяли участь у вікторинах про ЄС
Хмельничани взяли участь у вікторинах про ЄС. Фото: автора

Містянам розповіли про освітні можливості для українців від Європейського Союзу, влаштували конкурси і вікторини.

 У Хмельницькому сьогодні, 13 червня, зустрічали «Євробус»: перед кінотеатром імені Т.Шевченка влаштували акцію задля поширення європейських цінностей, знань про Європейський Союз та про відносини між Україною та ЄС.

За словами організаторів, вулична акція «Євробус» - це складова інформаційної програми «Будуємо Європу в Україні», яку проводять вже третій рік. Ідея – проїхатись містами країни і розповісти про Євросоюз у розважальній формі. Акція розрахована на різні вікові категорії: для студентів, дітей і більш старшого покоління.

«Рівень обізнаності українців про ЄС – різний. Інколи діти знають більше дорослих, або пенсіонери цікавляться інформацією про Європу. Але треба знати більше», - говорить радник з питань преси та інформації Представництва Європейського Союзу в Україні Вікторія Давидова.

Євробус приїхав до нас із Луцька

Хмельничани мали можливість поспілкуватися з експертами та дипломатами Представництва Європейського Союзу в Україні, взяти участь у конкурсах і вікторинах на знання фактів про ЄС, разом з митцями малювали на склі символи різних країн Європи. Також дізнавались про освітні можливості для українців.

Діти малювали символи країн Європи

«Україна давно декларує європейські цінності, але це в основному – гарні слова, без реальних кроків. Єдине, що добре – це Угода про асоціацію, яку нарешті підписали. Але членства в ЄС ми можемо чекати десятиліття, якщо не будемо нічого робити, не втілювати в життя реформи, які вона передбачає. Здається, всюди безліч інформації про Євросоюз, а от на прикладі хмельничан видно, що ми мало що про нього знаємо, значить інформаційна кампанія – недостатня», - вважає хмельничанка Марія Данілкова.

За правильні відповіді давали подарунки

Акція зібрала кілька десятків хмельничан, діти малювали, складали пазли, а дорослі відповідали на запитання. Судячи з відповідей, які здебільшого були неправильними, вони мало що знають про ЄС. Присутні не могли одразу сказати, скільки країн входять до Євросоюзу, яка його територія, офіційні мови тощо.

Пазли теж були відповідної тематики

«Є державна готовність: на рівні економічному і політичному, а є на культурному людському – тут не треба до чогось готуватися. Україна – це частина Європи. Думаю, що морально, інтелектуально люди є частиною Європи, тільки треба зробити серйозні кроки для того, щоб інституціональний рівень відповідав рівню бажань», - додає Вікторія Давидова.

У хмельничан питали, що вони знають про ЄС

Хмельницький був четвертою і останньою зупинкою у маршруті організаторів. «Євробус», вирушивши з Києва від Представництва Європейського Союзу в Україні, відвідав Луцьк, Запоріжжя та Кривий Ріг.

Усі охочі могли взяти літературу про ЄС

У фотосушці - різні країни

У кросворді - цінності ЄС

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую