ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Віденський пиріг з вишнею – ніжний масляний бісквіт та соковита ягода

30 Червня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 5961
Ароматна, легка в приготуванні випічка з легкою кислинкою та ванільним смаком.
Ароматна, легка в приготуванні випічка з легкою кислинкою та ванільним смаком. Фото: автора

Ароматна, легка в приготуванні випічка з легкою кислинкою та ванільним смаком.

Рецепт колись давно підгледіла на сайті Юлії Висоцької і з того часу віденський пиріг частий гість на нашому столі. Готую його тоді коли обмаль часу, а так хочеться почаювати в прикуску із якимись домашніми смаколиками. Вишня створює з тістом просто ідеальний «дует». Добре подавати з чаєм з бергамотом.


Інгредієнти:
180 г вершкового масла, 4 яйця, 140 г цукру, 200 г борошна, 10 г розпушувача, ванілін, 400 г свіжої вишні без кісточки, 10 г цукрової пудри.


Приготування:
Розм'якшене вершкове масло збити з цукром та ваніліном, по одному ввести яйця. Всипати трохи борошна, дрібку солі, розпушувач. Збити міксером. Ввести решту борошна, ще раз збити до однорідності. Роз'ємну форму добре змастити вершковим маслом. Викласти в неї тісто, зверху на тісто – вишню без кісточки. Випікати при 180°С протягом 50-60 хвилин. Через 35 хвилин перевіряти пиріг кожні 5 хвилин дерев'яною паличкою, особливу увагу приділяючи середині, тому що саме в ній накопичується ягідний сік. Готовий пиріг присипати цукровою пудрою.


 

солодка випічка, віденський пиріг з вмшнею, віденька кухня, вишня, літні пироги, ягідні пироги, вишневий пиріг

Коментарі:

  Так  Ні, дякую