ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Пиріг зі смородиною в апельсиновій глазурі

20 Червня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 2591
Пиріг виходить великий і дуже ароматний!
Пиріг виходить великий і дуже ароматний! Фото: автора

Поєднання смородини і апельсина дають чудовий смаковий альянс!

Спекла нині такий цікавий пиріг – ну дуже сподобався! Ніколи б не подумала, що буде так смачно! Незважаючи на те, що в тісто входить багато цукрової пудри, пиріг не нудотний, у нього дуже гармонійний смак – в міру солодкість, в міру кислинка. Пиріг виходить великий і дуже ароматний!


Інгредієнти:
250 г вершкового масла, 1,5 склянки цукрової пудри, 400 г борошна, 4 яйця, пачка розпушувача, ванілін, цедра апельсина, 5 ст. л. молока, 250 г ягід чорної смородини (я брала йошту – гібрид смородини та червоного агрусу), 0,5 склянки мелених волоських горіхів.
Для глазурі: склянка цукрової пудри, сік апельсина, ванілін.


Приготування:
Розтопити вершкове масло й розтерти його з цукровою пудрою.

Додати яйця, розпушувач, ванілін, цедру апельсина, натерту на дрібній тертці, й молоко. Все ретельно перемішати. Додати просіяне борошно (тісто має бути густим і важко падати з ложки). Смородину ретельно помити.

Додати в тісто половину ягід.

Форму діаметром 26 см змастити маслом, вилити тісто і посипати зверху смородиною, яка залишилася.

Притрусити пиріг меленими горіхами.

Поставити в розігріту до 190°С духовку, пекти 45-60 хвилин. Готовий пиріг залишити охолоджуватися у формі.


Приготувати глазур: змішати апельсиновий сік із цукровою пудрою і ваніліном (на кінчику ножа), розтерти, поки суміш не стане м'якою і рідкою. Можна збити в блендері.

Ще теплий пиріг залити глазур'ю.

Дати трохи просочитися й зняти кільце.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: так само цей пиріг можна спекти з ожиною.


 

солодка випічка, літні пироги, ягідні пироги, йошта, смородина, апельсини

Коментарі:

  Так  Ні, дякую