ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Сирні капкейкі з ожиною – справжні маленькі крихітки-тортики

18 Червня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3531
Капкейк не зовсім звичайний – сирно-ожиновий із шапочкою з вершків. Рецепт нескладний, його під силу спекти навіть дитині.
Капкейк не зовсім звичайний – сирно-ожиновий із шапочкою з вершків. Рецепт нескладний, його під силу спекти навіть дитині. Фото: автора

На смак ще кращі, ніж на вигляд!

Капкейк (Cupcake) перекладається з англійської буквально як «кекс, розміром з чашечку». Зовні вони мають вигляд маленьких тортиків, чим і приваблюють до себе заслужену увагу. Випікаються капкейки в порційних паперових або фольгованих формочках. Ще одна характерна риса цих крихіток-кексиков – шапочка з крему. Класичний крем – масляний або білково-масляний. Я ж розповім, як приготувати капкейк не зовсім звичайний – сирно-ожиновий із шапочкою з вершків. Рецепт нескладний, його під силу спекти навіть дитині.


Інгредієнти:
2 склянки борошна, склянка цукру, 250 г сиру, 2 яйця, 200 г вершкового масла, 1 ч. л. розпушувача, пачка ваніліну, цедра половини лимона, 200 г ожини.
Для крему: 200 г вершків для збивання (30-33%), 0,5 склянки цукрової пудри.


Приготування:
Яйця збити вінчиком із цукром і ваніліном.

Сир збити в блендері до стану однорідної пастоподібної маси без крупинок. Додати сир до збитих яєць і ретельно перемішати. Масло розтопити, але не кип'ятити. Ввести в сирну масу. Потерти цедру лимона й просіяти борошно з розпушувачем. Замісити тісто (воно виходить густим, накладати у формочки доведеться ложкою, але від рук воно відстає добре).

У форми для кексів розкласти паперові формочки й викласти частину тіста.

На нього – ягоди.

Зверху решту тіста.

Випікати 35-40 хвилин при 190°С.


Приготувати крем: збити вершки з цукровою пудрою до стійких піків. Капкейки повністю охолодити й прикрасити за допомогою кондитерського шприца кремом і ягідками.


 

солодка випічка, капкейк, ожинові капкейки, вершковий крем, кекси, ожина

Коментарі:

  Так  Ні, дякую