ye-logo.v1.2

Олександр Драган: У цьому концертному сезоні ми реалізували більше 10 прем’єр. Наступний буде не менш цікавий

Культура 2464
Сезон у філармонії закінчується, але робота продовжується, каже директор.
Сезон у філармонії закінчується, але робота продовжується, каже директор.

У четвер, 16 червня, хмельничан та гостей міста запрошують на закриття концертного сезону у Хмельницькій обласній філармонії.

Концерт відбудеться за участю Академічного симфонічного оркестру. У філармонії зіграють українську академічну музику та шедеври світової класики.
У концерті візьме участь Академічний симфонічний оркестру, диригент - Тарас Мартиник, солісти — Лідія Футорська (скрипка, м. Львів) та Анастасія Корнутяк (сопрано, м. Львів).

За словами директора Хмельницької обласної філармонії Олександра Драгана, артисти філармонії продовжують цикл концертів, де поєднають українську академічну музику з європейськими шедеврами.

- Ми спростовуємо міф, що класична українська музика поступається світовим взірцям, – каже Олександр Васильович. Артисти хмельницької філармонії показують, що українська музика якісна. Її треба виконувати і виховувати виконавські традиції. Вже відбулось кілька концертів, де у програмі одна частина – це український музичний твір, а інша – шедевр світової класики. На закритті сезону звучатиме прем'єрне виконання — концерт для скрипки з оркестром Віктора Косенка (видатний український композитор 20 століття,представник пізнього романтизму в музиці). Солісткою буде Лідія Футорська. Також, в першому відділені прозвучить унікальний твір — концерт для голосу з оркестром, який виконується дуже рідко, бо є технічно складним для співаків. Виконає його випускниця нашого музичного училища, зараз вона солістка Львівської опери, Анастасія Корнутяк. В другому відділені буде Бетховен.

Концерт з нагоди закриття концертного сезону відбудеться 16 червня об 18.30 годині.

- Як загалом оцінюєте сезон, який уже «відіграли»?

- Думаю, цей сезон був успішним. Ми реалізували дуже багато цікавих прем'єр. Найбільшим досягненням, я вважаю, постановку опери “Назар Стодолля”. Також у цьому сезоні ми виконали оперу світової класики “Тоска”, організували фестиваль “Хмельницький камер-фест”, відродили конкурс молодих виконавців “ПроАрт”. Але рухатись є куди, мистецтво це безмежна площина, яка не має якихось рамок. Тут є завжди поле для діяльності, пошуку і експерименту. Сміливим кроком можна назвати співпрацю з сестрами Тельнюк. Було у нас багато цікавих гастролерів, солістів. Креативною і незвичною була співпраця із байкерами. Також гарно нас сприйняла молодь на фестивалі “Республіка” у Кам'янці-Подільському. Новим для Хмельницького було класичне open-air show. Загалом реалізували більше 10 прем'єрних проектів.

- Що хмельничани зможуть почути і побачити цього літа у філармонії?

- Частина артистів філармонії піде у відпустку, частина буде готувати нові програми. Дехто братиме участь у різних концертах. Ми сезон закриваємо, але органні, камерні концерти на вихідні дні, для туристів та хмельничан будуть відбуватися. Також велика кількість артистів задіяні у виступах в дитячих таборах, в різних соціальних закладах. Але таких масштабних проектів не буде.

- Чим артисти здивують подолян у наступному сезоні?

- Ми не перестанемо дивувати наших хмельничан. Серйозну програму плануємо до Дня Незалежності. Вже готуємось до ще однієї оперної прем'єри “Украдене щастя”, за твором Івана Франка. У жовтні плануємо її здійснити. Ближче до нового року ще раз поставимо оперу “Назар Стодоля”. Маємо амбітні плани поставити балет. Восени “Козаки Поділля” матимуть ряд концертів у Польщі…

Концерт з нагоди закриття концертного сезону відбудеться 16 червня об 18.30 годині, у великому залі філармонії. Вартість квитків від 40 до 60 гривень. Деталі за телефоном: 79-44-74.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую