ye-logo.v1.2

Міжнародний фестиваль “Відлуння” у Хмельницькому відкрили “Третьою молитвою”

Культура 2619
Ганна Яремчук у моновиставі "Третя молитва"
Ганна Яремчук у моновиставі "Третя молитва". Фото: автора

Сьогодні виставу покаже грузинський актор, завтра — американський.

У Хмельницькому розпочався 18-й Міжнародний фестиваль моновистав “Відлуння”, який триватиме протягом п'яти днів. За цей час свою творчість презентують театри одного актора із Грузії, України, США та Швеції. Німецький актор Алекс Борис, який мав закривати фестиваль у суботу, не приїде. Однак замість нього ще один раз виступить Еліас Файнгерш із Швеції (його вистава також запланована на п'ятницю).
На урочисте відкриття фестивалю завітала його засновниця та художній керівник Ніна Мазур, яка зараз мешкає в ЄС. Вона зазначила, що “Відлуння” - це вже бренд, який презентує Україну. Недарма він — єдиний український фестиваль, що входить до Міжнародного інституту театру при ЮНЕСКО.


Ніна Мазур заснувала "Відлуння" у 1999 році.

“Ми пишаємося цим і відчуваємо свою відповідальність за його подальшу долю, - каже Ніна Мазур. - До речі, “Відлуння” розширює свої межі. Програму цьогорічного фестивалю побачать також глядачі у Чернігові”.
Також були присутні театральні експерти, зокрема, мистецтвознавиця із Молдови Анжеліна Рошка, театральний критик із Харкова Тетяна Кіктова, мистецтвознавець із Києва Василь Неволов.


У Хмельницький завітав відомий мистецтвознавець Василь Неволов, який пообіцяв, що експерти фестивалю будуть щирі у своїх емоціях.

“По-перше, цей фестиваль — радісний, адже він дарує усім приємні емоцій. По-друге, він — класний, адже за кожною виставою стоїть гарантія високої якості від Ніни Мазур. По-третє, він — талановитий, адже на сцену виходять найкращі актори своїх країн”, - зазначив Василь Неволов.


Традиційно “Відлуння” відкривали українці, а саме — Київський театр “Перетворення”. Актриса Ганна Яремчук зіграла напружену драму “Третя молитва”.
Її героїня — актриса, яка втратила коханого чоловіка. Вгамовуючи біль утрати, вона готує виставу в пам'ять про нього. Він мав сина від першого шлюбу і онука. Жінка занурюється у життя цих трьох чоловіків, розкриває їхні потаємні думки та душевні терзання, немовби проводячи паралель між ними і трьома поколіннями українців, які намагаються відшукати власну ідентичність.


Вистава за п'єсою Ярослава Верещака у постановці керівника театру Володимира Завальнюка та у виконанні актриси Ганни Яремчук викликала у хмельничан бурхливу реакцію.

Директор фестивалю Володимир Смотритель пообіцяв, що у наступному році "Відлуння" також відбудеться.

Нагадаємо, що сьогодні о 19.30 у театрі ляльок відбудеться вистава "Могильщик” у виконанні грузинського актора Отара Чікобави. Якщо ввечері не буде дощу, о 21 годині Володимир Смотритель покаже виставу "Поет і кат" просто неба (на вулиці Проскурівській, біля першої музичної школи). Адже вчора через зливу показ відмінили.

Детально ознайомитися з афішею фестивалю “Відлуння” можна тут.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую