ye-logo.v1.2

Роботодавці області сплатили майже мільярд гривень єдиного соціального внеску

Економіка 1628
Під час загального зменшення податкового навантаження на фонди оплати праці - збільшено розміри мінімальної заробітної плати
Під час загального зменшення податкового навантаження на фонди оплати праці - збільшено розміри мінімальної заробітної плати. Фото: www.lenra.zp.ua

У минулому році ця сума значно менша.

На Хмельниччині з початку року роботодавці сплатили 999,9 мільйона гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. У фіскальній службі кажуть, що перевиконано індикативний показник на 20,4 мільйонів гривень.

“У порівнянні з відповідним періодом 2015 року, ця сума ЄСВ менша на 533,8 мільйона гривень. Темп росту становить 65,2 %. Пояснюється це двома причинами. Передусім, зниженням ставки нарахування сплати єдиного соціального внеску із 41% до 22 % для всіх платників та скасуванням відрахування ЄСВ для робітників, яке складало 3,6%. А по-друге, збільшення надходжень з ЄСВ за рахунок виходу представників бізнесу з тіньової виплати заробітної плати відбувається не адекватно до реалізованих законодавчих новацій”, - повідомляють фіскальники.

Під час загального зменшення податкового навантаження на фонди оплати праці через зниження ставки єдиного внеску до 22%, збільшено розміри мінімальної заробітної плати. Так, мінімальна зарплата з 1 травня 2016 року становить 1450 гривень.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую