ye-logo.v1.2

Екс-посадовець за одержання хабара заплатить більше 20 тисяч гривень штрафу

Кримінал 1612
За гроші держвиконавець обіцяв відтягнути виконавчі дії
За гроші держвиконавець обіцяв відтягнути виконавчі дії. Фото: www.newsmarket.com.ua

Завершено судовий розгляд корупційного кримінального провадження щодо колишнього державного виконавця.

У Хмельницькому засуджено державного виконавця за одержання 1000 доларів хабара. У прокуратурі кажуть, що на початку вересня минулого року державного виконавця одного з відділів ДВС Головного управління юстиції області викрили на одержанні неправомірної вигоди.

“Посадовець ДВС отримав для виконання провадження про стягнення із місцевого жителя заборгованих кредитних коштів та вилучення майна. З власних мотивів повідомив йому про можливість відтермінування виконавчих дій. Боржник змушений був погодитись на умови державного виконавця та передати йому 1000 доларів США неправомірної вигоди за таку «послугу». Досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно нього за частиною 1 статті 368 КК України здійснював слідчий відділ прокуратури області”, - повідомляють у прокуратурі області.

Суд визнав колишнього працівника ДВС винуватим у вчиненні кримінального правопорушення та призначив йому покарання у вигляді штрафу в розмірі 1200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (20 400 гривень), з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади строком 1 рік.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую