ye-logo.v1.2

Фото різних жанрів, поєднані світловими або кольоровими ефектами, представили у Хмельницькому

Культура 2277
Переглянути експозицію можна до 12 липня
Переглянути експозицію можна до 12 липня. Фото: автора

В обласному центрі відкрили виставу «Проблиски».

Сьогодні, 16 червня, у Хмельницькому музеї-студії фотомистецтва представили фотовиставку сумчанки Вікторії Тимошенко. Експозиція має назву «Проблиски» і до обласного центру вона потрапила вперше. Роботи належать до різних жанрів, але поєднані світловими або кольоровими акцентами, ефектами. Авторка є членом національної спілки художників, але працює за спеціальністю, яка зовсім не пов’язана із фотографією.

«Хмельницький увійде в мою особисту історію, бо сьогодні моя перша виїзна виставка. Попередні були тільки в рідному місті», - зізнається фотохудожниця.

За її словами, коли працює з фотографією, то підбирає кольори і акценти, які привертають увагу. З кожною роботою працює окремо, а бажання зупинити мить народжується, коли щось дійсно справляє враження.

На виставці представлено 50 різножанрових робіт

Вікторія провела чотири персональні виставки, брала участь у багатьох місцевих, національних та міжнародних фотовиставках. Фотографія для неї – це засіб пізнання життя, нові подорожі, знайомства, враження.

Фотографія для авторки - це засіб пізнання життя

«Тут зібрані роботи за останні кілька років, із багатьох міст та регіонів України, - додає авторка. - Київ, Крим, Карпати, Чернігівщина, Сумщина. Не буду розповідати про свої роботи, хочу щоб кожен зміг знайти у них свій власний сенс».

Глядач сам для себе має розпізнати суть зображеного

На виставку Вікторія Тимошенко приїхала не сама - запросила Марію Вєтрову, авторку віршів та пісень, виконавицю. Марія переселенка із Севастополя. Для гостей вона прочитала вірші, присвячені рідному місту та заспівала пісню.

Марія поділилася своєю творчість із хмельничанами

«Я представляю українців Севастополя, - каже Марія. - З Вікторією ми знайомі через Фейсбук. Нас об’єднує спільний біль і любов до Криму, пейзажі якого теж є на цих фото. Чудові роботи. Я, через фото, насолоджуюсь красою рідної землі, яку ми обов’язково повернемо».

Жодна із фотографій експозиції не має окремої назви. Основна ідея і тема виставки закарбована у об’єднуючій назві «Проблиски». Для музею Вікторія Тимошенко подарувала п’ять своїх робіт.

Фотохудожниці вручили подяку від міського голови

Переглянути експозицію можна у Хмельницькому музеї-студії фотомистецтва (вул.Проскурівська 56) до 12 липня.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую