ye-logo.v1.2

Третій день “Відлуння”: мюзикл у виконанні американського актора

Культура 2229
Бремнер Даті підкорив хмельницьку публіку
Бремнер Даті підкорив хмельницьку публіку. Фото: автора

Бремнер Даті із Нового Орлеану презентував виставу “Кабаре 33”.

Вперше на фестиваль “Відлуння” до Хмельницького завітав актор із США. Перед хмельницькою публікою Бремнер Даті із Нового Орлеану зіграв виставу “Кабаре 33”.
Виявляється, що моножанру під силу різні театральні напрямки, навіть мюзикл. Один актор чудово впорався з завданням, створивши перед глядачами яскраве шоу з переодяганнями, жартами, танцями і піснями. Однак він не лише розважав публіку, а й підводив до думки, що мистецтво прекрасне і що не варто здаватися, а потрібно робити свою улюблену справу до кінця, за будь-яких обставин, навіть коли все знищено.
Дія вистави “Кабаре 33” відбувається у Берліні 1930-х. Нацисти закрили усі театри і кабаре, в тому числі і “Кабаре 33” (реальний прототип — клуб “Ельдорадо” в Берліні, в якому відбувалися вистави за участю відомих артистів), а місцевих артистів арештували. Лише конферансьє запізнився на репетицію, і побачив, що колеги зникли. У залі залишилися їхні розкидані костюми та уламки декорацій.

Бремнер Даті чудово перевтілювався в різних персонажів.

Він хоче втекти, але у залу проникла публіка (її роль “виконує” реальна публіка у залі, до якої актор постійно звертається), і артист вирішує давати концерт. Протягом вистави він розповідає про своїх колег, приму, танцюриста, співака, веселуна, про їхні достоїнства та слабкі сторони. Навіть перевтілюється в них, одягаючи то клоунський ніс, то танцювальні туфлі, то спідницю... А ще багато співає, неймовірно гарним глибоким голосом.

У ролі веселуна.

Може видатися, що вистава про минуле. Однак вона проводить папарелі між колишніми репресіями та сучасними нападами на культуру та артистів. Вона - реальність поза часом.


Чергове перевтілення.

До речі, під час вистави Бремнер Даті говорив не лише англійською, а й частково німецькою і французькою. Його виступ викликав у залу найгучніші овації за три фестивальних дні.


Під час вистави актор виклався на всі сто.

Нагадаємо, що першого дня Ганна Яремчук із Києва зіграла “Третю молитву”, а наступного — грузинський актор Отар Чікобава презентував виставу “Могильщик”.
Сьогодні о 19.30 у монотеатрі “Кут” відбудеться показ вистави “Соло з оркестрової ями” у виконанні Еліаса Файнгерша із Швеції. Мова вистави — російська.
До речі, завтра також гратиме Еліас Файнгерш, оскільки німецький актор Алекс Борис, який мав закривати фестиваль, не зміг приїхати.


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую