ye-logo.v1.2

Десятьох медиків Хмельниччини нагородили за участь в АТО

Суспільство 2537
На Хмельниччині функціонує 41 лікарняний заклад
На Хмельниччині функціонує 41 лікарняний заклад. Фото: oblrada.km.ua

День медика святкують у третю неділю червня.

Напередодні професійного свята усіх медиків, 16 червня, у хмельницькій філармонії відзначали кращих працівників цієї сфери. Вітали людей у білих халатах керівництво обласної ради, облдержадміністрації та міста.

У обласній раді кажуть, що на Хмельниччині функціонує 41 лікарняний заклад, де працює майже 29-тисячний колектив, у складі якого 24 тисячі медичних працівників, 4 700 лікарів та 12,5 тисяч працівників середнього медичного персоналу.

«Мені приємно сьогодні відзначити, що потенціал медичної галузі області складають віддані своїй справі лікарі, висококваліфікований середній медичний персонал, котрі завжди пам’ятають, що їм довірено найцінніше – життя та здоров’я людей Хмельниччини. Серед вас є лікарі, завдяки кому медицина області відома далеко за її межами. Засновник кардіохірургії у нашій області Андрій Кланца. Підхід до лікування серцево-судинної патології на рівні світових стандартів – це тисячі врятованих життів та збереження якості життя пацієнтів», - сказав Михайло Загородний.

За професійну діяльність медиків нагородили посадовці. Фото автора

Відзначив керівник і медичних працівників, які свої професійні обов’язки виконували на сході країни.

“Це головний лікар Красилівської райлікарні Денис Дудко, анестезіолог з Летичева Юрій Стахов, стоматолог з Ярмолинець – Леонід Клембовський, сімейні лікарі Роман Замрій з Красилова та Валентина Гудима з Городоцького району, лікарі Шепетівської центральної райлікарні Олег Довгань, Олександр Ковальчук та Василь Сидорчук. Медична та соціальна підтримка осіб, які брали (беруть) участь в АТО – один із пріоритетних напрямків. Так, за пропозицією депутатів планується створити повноцінне відділення реабілітації учасників АТО в обласному госпіталі ветеранів війни. Для здійснення цього проекту передбачено більше 2 мільйона гривень”, - додав голова обласної ради.

На урочистості запросили представників медичних закладів. Фото автора

На сайті обласної ради повідомляють, що для надання більш кваліфікованої медичної допомоги населенню запланували провести реорганізацію медичних закладів і на базі обласного кардіологічного диспансеру відкрити Хмельницький обласний центр кардіології та кардіохірургії. На проектно-кошторисні роботи обласна рада виділила 600 тисяч гривень.

“Значну частину коштів обласного бюджету, а саме 1 мільйон 83,5 тисяч гривень спрямовується цього року на придбання електрокардіографів для лікувально-профілактичних закладів краю. В обласному бюджеті також скеровані видатки у сумі більше 3 мільйони гривень на придбання дороговартісного медичного обладнання для Городоцької, Дунаєвецької, Волочиської центральних районних лікарень.

Коцертну програму для людей у білих халатах підготували "Козаки Поділля". Фото автора

Михайло Загородний вручив Грамоти обласної ради десятьом медичним працівникам різних закладів охорони здоров’я краю та медикам, які брали (беруть) участь в АТО.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую