ye-logo.v1.2

За самоволку багатодітного батька ув'язнили на півтора року

Кримінал 2097
Петро пішов у звільнення і пропав на кілька днів
Петро пішов у звільнення і пропав на кілька днів. Фото: korrespondent.net

Апеляційний суд призначив чоловікові м'яке покарання.

Петра Матвійчука з Волиці Теофіпольського району призвали на військову службу по мобілізації в умовах особливого періоду. Службу чоловік проходив в одній із військових частин у Хмельницькому.

Як повідомили у прес-службі обласного Апеляційного суду, в липні минулого року Петро пішов у звільнення і пропав на вісім днів. Згодом знову подався у біга на кілька днів.

Хмельницький міськрайонний суд визнав Матвійчука винним у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 407 Кримінального кодексу України “Самовільне залишення військової Частини або місця служби”, та призначив покарання у виді трьох років позбавлення волі.

«Чоловік спохватився – адже вдома залишилося двоє неповнолітніх діток та вагітна дружина. Каявся, зі скаргою звернувся до Апеляційного  суду Хмельницької області», - розповідають у відомстві.

Колегія суддів, зваживши всі обставини справи, призначила Петрові Матвійчуку покарання у вигляді одного року шести місяців позбавлення волі. Це покарання - більш м’яке, ніж передбачено законом, але за самоволку таки доведеться відповідати.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую