ye-logo.v1.2

Пораненого бійця 8 полку Олександра Петраківського лікуватимуть  в спеціалізованому центрі за кордоном

Суспільство 3184
Олександр Петраківський впав у кому через лікарську помилку
Олександр Петраківський впав у кому через лікарську помилку. Фото: uapost.us

Комісія дійшла висновку, що спецпризначенець потребує спеціальної нейрореабілітації.

 За дорученням Президента України вчора зранку, 20 червня, з метою обстеження пораненого під час АТО Героя України майора Олександра Петраківського до Польщі відбула міжвідомча комісія у складі медичних фахівців Міністерства оборони та Міністерства охорони здоров’я.

Як зазначили у Міноборони, поїздку влаштували для визначення стану хворого та прийняття фахового рішення щодо подальшого лікування військовослужбовця у клініках закордонних країн. Лікарі обстежили Олександра Петраківського та визначили теперішній стан хворого. Зокрема встановлено, що у пацієнта енцефалопатія складного ґенезу: спостерігається збереження деяких коркових функцій, що дозволяє сподіватися на прогрес у лікуванні. Також у Олександра є реакція, він посміхається, впізнає близьких та родичів, на очах можуть з’являтися сльози.

«Консиліум дійшов висновку, що для покращення стану пацієнта, йому необхідна специфічна спеціальна нейрореабілітація в спеціалізованому центрі. На жаль, в Україні, таких лікувальних закладів не існує. Тому по приїзду буде прийнято рішення про направлення офіцера для подальшого лікування закордон», — наголосив Головний невролог Міністерства оборони України полковник Анатолій Ткачов.

Нагадаємо, 20 липня 2014 року група спеціального призначення під керівництвом Олександра Петраківського, забезпечуючи проходження колони нашої техніки до аеропорту Луганська, потрапила у засідку. У ході бою Олександр Петраківський віддав підлеглому свій кевларовий шолом і врятував йому життя. Але сам отримав важке поранення в голову, однак продовжував керувати діями групи, виносив поранених у безпечне місце, що дозволило забезпечити передислокацію колони.

За виняткову мужність, героїзм і незламність духу, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України Указом Президента Олександру Петраківському присвоєно звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка». Батько спецпризначенця виставив нагороду на продаж, аби зібрати кошти йому на операцію. Тепер на його лікування потрібно щонайменше 700 тисяч доларів.

Допомогти Олександру Петраківському можна, переказавши гроші на рахунок у ПриватБанку: 4731217108245547. Телефон батька: 067-34-82-170 (Петраківський Петро Станіславович).

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую