ye-logo.v1.2

На Хмельниччині “керівники” двох фіктивних підприємств мають сплатити більше 20 тисяч гривень штрафу

Суспільство 1736
Винним призначили призначили штраф по 10200 гривень кожному
Винним призначили призначили штраф по 10200 гривень кожному. Фото: zaknews.in.ua

Діяли підприємства нібито у Новоушицькому та Летичівському районах

У листопаді 2015 року, двоє безробітних мешканці Житомирщини, домовились із невідомими переоформити на їх ім’я по одному підприємству. За це мешканцям сусідньої області пообіцяли невелику грошову винагороду. У прокуратурі кажуть, що вони особисто не займалися господарською діяльністю, а стали формально засновниками і керівниками підприємств лише для прикриття злочинної діяльності.

“Підприємства незаконно формували податкові кредити з ПДВ та надавали послуги підприємствам реального сектору економіки з мінімізації податкових зобов'язань. Вироками судів затверджено угоди про визнання винуватості, укладені між прокуратурою Хмельницької області та двома ніде не працюючими мешканцями Житомирщини, які вчинили фіктивне підприємництво на території Новоушицького та Летичівського районів”, - повідомляють у прокуратурі області.

“Керівників” цих фіктивних підприємств визнали винними у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 28, частиною 1 статті 205 (вчинення фіктивного підприємництва за попередньою змовою групою осіб, тобто придбання суб'єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб) з метою прикриття незаконної діяльності) КК України. Їм призначили штраф по 10200 гривень кожному.
 
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую