ye-logo.v1.2

На головній площі Хмельницького відкрили дві безкоштовні електрозаправки

Суспільство 5243
Перші авто вже зарядили
Перші авто вже зарядили. Фото: автора

Кожна розрахована на три автівки.

 На майдані Незалежності у Хмельницькому урочисто, з перерізанням червоної стрічки, 25 червня відкрили дві безкоштовні зарядні станції для електромобілів. Загалом у місті до кінця року планують встановити 50 таких електрозаправок.

Дві нові станції здатні одночасно заряджати по три електроавтомобілі. Процес це нескладний, нагадує зарядку телефона чи ноутбука. Але зарядний пристрій в декілька разів більший.

За словами міського голови Олександра Симчишина, електроавтомобілі і зарядні станції допоможуть у Хмельницькому розвивати екологічний рух. Він сам не проти пересісти на таку автівку, щоб економити кошти міста і дбати про його екологічну безпеку.

"До кінця року ми хочемо поставити 50 подібних станцій. Головна мета цих заправок - популяризація інтересу до електромбілів. Вони мають бути відкритими у місцях скупчення транспорту. Нам пропонують обміняти одне авто з нашого парку на електромобіль. Це значно дешевше для громади ", - говорить Олександр Симчишин.

Міський голова зазначив, що з такими заправками Хмельницький стане більш екологічним

Хмельничани можуть користуватися зарядними станціями безкоштовно. Обслуговуватиме заправки один із ініціаторів проекту - представник автоцентрів «ЛИГА».

Урочисто перерізали червону стрічку

"Електроавтомобілі повинні мати зарядні станції, у всьому світі їх масово встановлюють, це екологічно і престижно, а також економічно вигідно, – зазначив представник мережі автоцентрів «ЛИГА» Ігор Галкін. - Вартість однієї заправки - від тисячі доларів і вище. Вона здатна зарядити авто за три-дві години. Плани у нас великі, зарядні станції мають бути на відстані 500 метрів, тому розвиватимемо мережу. Зараз у місті є 6 зарядних станцій, є вже попередні домовленості, хмельничани ідеєю вдохновилися".

Одна станція біля міської ради, ще одна з іншого боку площі

Процес зарядки не складний

У планах підприємців запусти службу таксі на електрокарах. Наразі тривають перемовини з інвесторами і розрахунок тарифів.

Поки одну заправку відкривали, іншу використовують не за призначенням

Електрозаправки відкрили у рамках екологічного фестивалю “Green Fest", де представники ХНУ представили цілу виставку альтернативних джерел енергії.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую