ye-logo.v1.2

На Хмельницькій АЕС з чехами обговорюватимуть добудову двох енергоблоків

Суспільство 1843
Під час робочої наради обговорять ефективність реалізації системи охолодження корпусу реактора
Під час робочої наради обговорять ефективність реалізації системи охолодження корпусу реактора. Фото: xaec.org.ua

Перед нарадою фахівці відвідають будівельні конструкції.

На Хмельницькій АЕС 30 червня відбудеться робоча нарада з питань добудови третього і четвертого енергоблоків. Про це повідомили у прес-службі відомства.

“У рамках здійснення технічного аналізу можливості добудови енергоблоків ХАЕС/3,4 на Хмельницькій АЕС планується проведення робочої наради за участі представників чеської компанії UJV Rez, фахівців відокремлених підрозділів Енергоатома - ХАЕС та «Атомпроектінжиніринг», а також ПАТ «Київський науково-дослідний та проектно-конструкторський інститут «ЕНЕРГОПРОЕКТ»”, - йдеться в повідомленні.

Під час робочої наради обговорять ефективність реалізації системи охолодження корпусу реактора (СОКР) при спорудженні третього та четвертого енергоблоків Хмельницької АЕС, а також технічні рішення щодо відводу тепла з гермооболонки при роботі цієї системи. 

Перед нарадою фахівці відвідають будівельні конструкції, де ознайомляться із станом недобудованих енергоблоків та проаналізують можливості впровадження даної системи СОКР.

Нагадаємо, Україна відмовилась від угоди з РФ щодо будівництва 3-го і 4-го енергоблоків на електростанції.

Довідково: Група «UJV» (Чехія) працює у галузі проектування та інженерної діяльності, підтримки безпечної та ефективної експлуатації атомних і класичних електростанцій, хімії паливного циклу, надає комплексні послуги при поводженні з радіоактивними та іншими специфічними відходами, здійснює прикладні дослідження, розробки, сучасні технології та інновації, зокрема в галузі використання ядерної енергії та джерел іонізуючого випромінювання. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую