ye-logo.v1.2

Поліцейські закликають подолян здати зброю і уникнути кримінальної відповідальності

Суспільство 1693
Фото: з архіву

З 1 липня в Україні стартує місячник добровільної здачі зброї.

На Хмельниччині, як і загалом по Україні, з 1 по 31 липня триватиме місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів. Його метою є припинення неконтрольованого розповсюдження та зберігання небезпечних предметів, профілактика злочинів з їх використанням.

«Громадяни, які у вказаний термін добровільно звернуться до поліції з метою здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів, що зберігаються незаконно, звільняються від кримінальної відповідальності», - наголошують в поліції.

Більше того, якщо громадянин у вказаний термін добровільно здав до підрозділів Національної поліції України мисливську вогнепальну, холодну, газову зброю, то в надалі після оформлення відповідних документів, він має можливість зареєструвати цю зброю в особисту власність і використовувати її на законних підставах.

«Просимо врахувати, що пристрій вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими кулями несмертельної дії, реєструється у випадках і в порядку, передбаченому законодавством України», - додають правоохоронці.

Нагадаємо, під час минулого місячника на Хмельниччині до поліції добровільно принесли 211 одиниць зброї та 204 боєприпаси різного калібру. Серед них: мисливські рушниці, ножі, газова зброя, пристрої для відстрілу гумовими кулями.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую