clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt

Черешнянка – молочно-ягідний кисіль за фірмовим бабусиним рецептом

Вживають черешнянку в гарячому вигляді зі сметанкою, а також зі свіжою булочкою.

Вживають черешнянку в гарячому вигляді зі сметанкою, а також зі свіжою булочкою. . Фото: автора

Страва, яка асоціюється у мене з дитинством.

Черешнянка – незвичайна старовинна солодка страва з черешні, яка присутня в російській та українській кухнях. Таким смаколиком моя бабусечка тішила нас із братом щоліта. Ми просто обожнювали цей кремоподібний ароматний десерт! До речі, за цією ж технологією можна готувати слив’янку, вишнянку, ябчанку та ягодянку (суміш-мікс із ягід).


Інгредієнти:
500 г черешень (у мене чорна та рожева в рівних пропорціях), 3 ст. л. цукру, 2 ст. л. меду, 500 мл молока, 4 ст. л. борошна, ванілін, лимонна цедра.


Приготування:
Технологія приготування черешнянки трішки відрізняється від приготування звичайного традиційного киселя. Спочатку черешню слід промити й видалити кісточку.

Потім відварити у воді із цукром (після закипання буквально 5 хвилин). Вода має ледь прикривати ягоди.

Потім додати мед, ванілін та лимонну цедру.


В окремому посуді розвести борошно в холодному молоці. Отриману суміш влити тонкою цівкою у киплячий черешневий відвар.

Добре перемішати й на маленькому вогні довести до кипіння, постійно помішуючи. Готова черешнянка має бути за консистенцією як не дуже густа сметана.

Ще гарячою суміш розлити у креманки, прикрасити свіжою черешнею, м’ятою та лимоном. Можна за бажанням посипати корицею.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: вживають черешнянку в гарячому вигляді зі сметанкою, а також зі свіжою булочкою. Але й холодний десерт смакує пречудово.


 

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео



Курси валют на 03.12.2016
купівля
продаж
Міжбанк
$
25.97
26.01
27.66
27.7
0.41
0.41

Архів новин

<<Грудень 2016>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31