ye-logo.v1.2

Голосуємо за своїх: представники Хмельниччини на конкурсі «Міс Україна-Канада 2016» змагаються не лише красою, але й соцпроектами

Афіша 4976
Фото: missukrainiancanada.com

Фінал конкурсу «Міс Україна-Канада 2016» пройде 16 липня у Торонто.

Ми вже писали про те, що двоє дівчат із Хмельниччини – 20-річна Ольга Колеснікова родом із Хмельницького та 29-річна Яна Білик – зі Славути стали фіналістками конкурсу «Міс Україна Канада 2016». Вони разом із шістнадцятьма іншими учасницями боротимуться за звання «найкрасивіша». Паралельно з зовнішністю, та вмінням триматися на сцені конкурсантки представлятимуть свої соціальні проекти, які реалізовують, або будуть реалізовувати після перемоги у конкурсі.

Ще один показник, який враховуватимуть судді конкурсу – інтернет-голосування. Кожен із вас може зайти на офіційний сайт конкурсу і проголосувати за Яну Білик, вона під №1 у списку та за Ольгу Колеснікову, вона під №11 у списку. Проголосувати можна за цим посиланням.

Щодо соціальних проектів, то Ольга Колеснікова взялася допомагати Меджибізькому дитячому будинку-інтернату. Усі вихованці будинку мають статус – діти інваліди і 80 відсотків із них увесь свій час лежать у ліжках у зв’язку із важкістю своїх недуг: ДЦП, важка розумова відсталість тетрапарез, мікроцефалія, синдром Дауна, судомні напади і т.д. для того, щоб діти могли вчитися ходити, будинку-інтернату потрібен спеціальний апарат.

«Придбання апарату "Локомат" - один із шансів для них навчитися ходити. Будь ласка, підтримайте мій проект, спільними зусиллями ми зможемо їм допомогти», – пише Ольга Колеснікова.


Інша учасниця конкурсу, Яна Білик, допомагає дітям у Нетішині розвиватися творчо.

Сайту «Є» Яна повідомила, що спільно з активісткою Наталею Коваль працює над проектом «ART-Prostir» у Нетішині.

«Ми збираємо музичні інструменти в Канаді та відправляємо їх у Нетішин, щоб підтримати програму музичної терапії для дітей аутистів та дітей із синдромом Дауна. Також ми надаємо можливість підліткам займатися музикою. Наш проект називається «Від тебе до дитини», – повідомила нам Яна Білик.

Музичні інструменти з Канади приходять в Україну у якості гуманітарної допомоги. Щоразу до своєї ідеї дівчата залучають партнерів, і вже зараз мають підтримку Українського конгресу Канади та Української кредитної спілки та кілька музичних інструментів у Торонто.

«Якщо наш проект стане успішним, то плануємо поширити його й на інші міста області та України – каже Яна.

Довідка:

Ольга Колеснікова здобувала освіту в Хмельницькому торговельно-економічному коледжі, студенткою якого стала, отримавши президентський грант за видатні академічні досягнення і волонтерську роботу. Зараз Ольга навчається в Університеті Альберти на бакалаврській мистецькій програмі. Захоплюється вишивкою, плетінням вінків, кулінарією і модельним бізнесом. Бере активну участь у житті української громади Альберти (Канада).

Яніна Білик – випускниця Національного університету «Острозька академія», де вивчала історію джазу та його взаємодію з сучасною культурою. Наразі працює викладачем вокалу і фортепіано, навчає діток. Виступає на різноманітних концертах і фестивалях Канади та на благодійних заходах. Хобі дівчини – читання, йога, перегляд документального кіно.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую