ye-logo.v1.2

Антимонопольний комітет оштрафував нафтотрейдерів за однакове підвищення цін на пальне

Економіка 1929
Нафтотрейери мають сплатит штраф у понад 400 тисяч гривень
Нафтотрейери мають сплатит штраф у понад 400 тисяч гривень. Фото: youtube.com

Антиконкурентні узгоджені дії були зафіксовані ще рік тому.

Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало ПАТ «Укрнафта» (бренд «Укрнафта»), ТОВ «Айас» та ТОВ «ТК-Фаро» (бренди «Авіас», «ANP», «Energy») (м. Харків) на 408 тисяч гривень.

За повідомленням прес-служби обласног відділення АМКУ, протягом І півріччя 2015 року спостерігалось одночасне підвищення та спадання роздрібних цін на скраплений газ в якості моторного палива та дизельне пальне. «Аналіз динаміки зміни роздрібних цін на скраплений газ та дизельне пальне свідчить, що відпускні ціни АЗС ТОВ «Айас», ТОВ «ТК-Фаро» та ПАТ «Укрнафта» змінювалися одночасно, на однакову величину, що підтверджує схожість дій», - йдеться в повідомленні АМКУ.

«Така поведінка нафтотрейдерів могла обмежити конкуренцію на ринку. Оператори не змагалися між собою завдяки власним досягненням та зменшенню фактичних витрат, пов’язаних з діяльністю з надання послуг із заправки автотранспорту скрапленим та дизельним пальним, за встановлення обґрунтованої, справедливої ціни, а, орієнтуючись на рівень ціни один одного, одночасно змінювали ціни без об’єктивно виправданих на те причин», - вважає голова обласного відділення АМКУ Віталій Олуйко.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую