Гаряча тема:
- Війна
Це мій найулюбленіший рецепт шарлотки. Склад найпростіший, приготувати зможе навіть дитина – так просто вона готується! А на смак… Ця випічка просто тане в роті!
Інгредієнти:
10 ст. л. олії, склянка цукру, 2 склянки борошна, 6 яєць, 10 великих абрикосів, 1 ч. л. розпушувача, 1 ч. л. соди (погасити лимонним соком), ванілін, мигдальна есенція (за бажанням).
Склянка - 250 мл
Приготування:
Міксером збити яйця до утворення піни, потім додати цукор, соду та розпушувач, ванілін. Продовжувати збивати (чим ретельніше ви це зробите, тим пишнішою в результаті вийде шарлотка).
Влити олію й ще раз все збити. Потроху ввести просіяне борошно, обережно перемішати лопаткою (консистенція має бути досить рідка, але тягуча).
Помиті й просушені абрикоси звільнити від кісточки й додати просто в тісто. Перемішати.
Форму (у мене роз’ємна квадратна 24х24 см) змастити маслом і притрусити панірувальними сухарями (можна манкою, кукурудзяним або пшеничним борошном).
Вилити тісто з абрикосами й трішки постукати формою об стіл, щоб суміш розподілилася рівномірно.
Поставити в духовку, розігріту до 180°С на 35-45 хвилин (залежить від духовки). Готовність перевірити зубочисткою.
Трішки охолодити у формі, а потім зняти бортик.
Готову шарлотку прикрасити цукровою пудрою шматочками абрикоса та м’ятою.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: принадність цієї шарлотки в тому, що вона виходить ЗАВЖДИ. Дуже смачно їсти як в гарячому, так і в холодному вигляді. Ну і, звісно, підійдуть будь які фрукти – яблука, сливи, персики, груші тощо.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: