ye-logo.v1.2

Заява хмельницьких журналістів

Суспільство 3359

Підписалися вже 30 представників засобів масової інформації області

НАШЕ СЛОВО БУДЕ ВІЛЬНИМ

Заява хмельницьких журналістів, відкрита для підписантів - працівників ЗМІ

12 листопада 2010 року голова Хмельницької обласної державної адміністрації Василь Ядуха на своїй прес-конференції звинуватив газети «Є Поділля», «Подільський кур’єр», «Подільські вісті» у необ’єктивному висвітленні виборчих перегонів і «дискредитації» виборів у Хмельницькій області.

Це не перша подібна реакція В.Ядухи на журналістські публікації. Активно виступаючи у засобах масової інформації області, особливо на телебаченні, він, як і деякі його соратники з обласної організації Партії Регіонів, вважає за можливе повчати журналістів, що і як їм писати, висловлює обурення чи й засуджує деякі журналістські матеріали та їхніх авторів. Понад те: деякі чинні керівники й досі вважають себе вправі визначати теми для комунальних ЗМІ.

Така поведінка посадових осіб не відповідає нормам етики державного службовця і порушує основоположні принципи свободи слова в Україні.

Журналістські матеріали відображають громадську думку. Завдання будь-якої влади – прислухаючись до цієї думки, поліпшувати свою роботу, працюючи для блага людей. Нетерпимість до зауважень, несприйняття владою інших точок зору, прагнення бути поза критикою свідчить про відсутність у діяльності влади демократичних принципів, що неприпустимо у правовій державі.
Досі всі голови Хмельницької обласної адміністрації – а їх за роки незалежності України було сім – усвідомлювали це і не дозволяли собі випадів у бік преси чи менторських повчань журналістів. Можливо, не всі вони були демократами – та всі, вочевидь, розуміли, що висока посада зобов’язує їх служити громаді, а не навпаки. В кожному разі, саме про це повсякчас повинні нагадувати владі засоби масової інформації – «ланцюгові пси демократії» в цивілізованому світі.

Хмельницькі журналісти, керуючись у своїй діяльності конституційним принципом свободи слова, професійними вимогами об’єктивності й неупередженості у викладі інформації, намагаються відповідати вимогам демократичного суспільства. Сподіваємося, представники чинної влади, зокрема, голова Хмельницької обласної державної адміністрації В.Ядуха, також усвідомлять свою відповідальність за утвердження демократії в Україні, яка без вільних, незалежних ЗМІ неможлива.

Коментарі:

Михайло Цимбалюк 24.11.2010 19:08

У принципі, забагато честі Василеві Ядусі. Але треба віддати нешану нечемності очільника влади в регіоні. Пишеш твори - змагайся за лаври Черчіля - здобувай Нобелівську премію або хоч міську премію добудь. А так підставляєш, слабенька подобо Микити Хрущова, Президента України. Він то погодивя, що народ треба прописати у лоні Європи. А ти, Василю, не правий

теленафігатор 24.11.2010 13:31

який він в одне місце представник? ми його не обирали і ніколи не оберемо, а швидше відправимо у відставку. ЗМІ - свободу.

Алле 24.11.2010 11:43

віталій, некоректно писати ТАКІ речі про губернатора, хай яке б у вас до нього відношення не було. Все таки це посадова особа, яка представляє вас і нас перед людьми. навіть критика має бути обєктивною, а не просто так... аби сказати щось.

Інші ЗМІ 23.11.2010 21:10

ГЛАВКОМ: Хмельницкий губернатор поругался с журналистами comments.ua: В Хмельницком журналисты заявляют о давлении со стороны губернатора-«регионала» В Хмельницком журналисты заявили о давлении главы областной государственной администрации Василия Ядухи на региональные средства массовой информации. Об этом идет речь в заявлении журналистов. «12 ноября 2010 года председатель Хмельницкой областной государственной администрации Василий Ядуха на своей пресс-конференции обвинил газеты «Є Поділля», «Подільський кур’єр», «Подільські вісті» в необъективном освещении избирательной гонки и «дискредитации» выборов в Хмельницкой области. Это не первая подобная реакция Ядухи на журналистские публикации. Активно выступая в средствах массовой информации области, особенно на телевидении, он, как и некоторые его соратники из областной организации Партии регионов, считает возможным поучать журналистов, что и как им писать, выражает возмущение, а то и осуждает некоторые журналистские материалы и их авторов. Более того: некоторые действующие руководители и до сих пор считают себя вправе определять темы для коммунальных СМИ», - говорится в заявлении хмельницких журналистов. Вместе с тем журналисты выразили надежду, что «Ядуха осознает свою ответственность за утверждение демократии в Украине, которая без свободных, независимых СМИ невозможна». На данное время заявление подписали 20 журналистов, сбор подписей продолжается. Журналисты намерены отправить копии этого заявления в Администрацию Президента Украины и Национальный союз журналистов Украины.

віталій 23.11.2010 19:50

Він 30 літніх Наташ вміє облапувати... а так повна хамовитість..

антиЯдуха 23.11.2010 19:11

Людина абсолютно не розуміє, що таке демократія. Все життя провів в колгоспах, де чим більше волаєш, тим кращий керівник. Він і не усвідомлює, як потрібно поводитися на цій посаді. Хотів би побачити, як він спілкувється з закордоними гостями і як схиляє їх до інвестування в область

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую