ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Кабачкові оладки з сиром «Сулугуні» із соусом «Тартар»

6 Липня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 5934
Оладки подавати з соусом «Тартар» або зі сметаною чи йогуртом.
Оладки подавати з соусом «Тартар» або зі сметаною чи йогуртом. Фото: автора

Вношу свій вклад у колекцію легких літніх кабачкових рецептів.

У кожної досвідченої господині є свій безпрограшний універсальний рецепт. Одним із таких може стати рецепт оладок із кабачків з сиром. За відсутності соди, млинчики все одно виходять пишними й ніжними. Сир у серединці плавиться й дарує страві вершковий смак та додаткову соковитість.


Інгредієнти:
Для оладок: 800 г кабачків або цукіні (вага вже очищених овочів), 2 яйця, 120 г сиру «Сулугуні», пучок зеленої цибулі, невеликий пучок зелені селери (або петрушки), 100 г борошна, сіль, мелений чорний перець за смаком, 2-3 зубки часнику.
Соус «Тартар»: 4 ст. л. жирної сметани+3 ст. л. майонезу (я не використовую), маленький свіжий огірок, 8-10 маринованих корнішончиків, 2-3 зубки часнику, зелень (кріп, кінза), 1 ч. л. солодкої баварської гірчиці, дрібка цукру.


Приготування:
Кабачки натерти на крупній тертці, посолити, перемішати. Викласти масу на чисту марлю й ретельно відтиснути зайву рідину. Зелену цибулю нарізати й додати у терті кабачки.

Вибити яйця. Сир натерти на грубій тертці, зелень та часник подрібнити.

Додати у загальну суміш борошно, ретельно перемішати, досолити, поперчити (тісто виходить трохи рідше, ніж на класичні оладки).


Одразу приступити до обсмажування, формуючи тонкі оладки, злегка приплюснувши тісто ложкою (я смажу відразу на двох сковорідках – так швидше, до того ж, кабачки не встигають дати додатковий сік).

Готові оладки викладати на паперовий рушник, для видалення зайвого жиру.


Подавати з соусом «Тартар» або зі сметаною чи йогуртом.


Соус «Тартар»: свіжий огірок почистити від шкірки. Натерти на трібній тертці. Мариновані огірочки теж натерти на тертці. Змішати сметану, майонез (можна натуральний йогурт), подрібнений часник та гірчицю. Присмачити цукром.

Для більш густого варіанту соусу обидва види огірків трохи відтиснути від соку. Якщо ж вам подобається соус рідкий, то робити цього не потрібно. Зелень нарізати й усі інгредієнти змішати. Для більш однорідної консистенції можна скористатися блендером.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: соус «Тартар» настільки універсальний, що його можна подавати до будь-яких страв. Він чудово смакує і до м'яса, і до пельменів, і до локшини, і до картоплі, і просто на скибочку хліба.


 

оладки млинці та сирники, страви з овочів, овочеві страви, овочі, кабачки, кабачкові оладки, сосус тартар, сир сулугуні, цукіні, оладки з кабачків та сиру

Коментарі:

  Так  Ні, дякую