ye-logo.v1.2

Провідну в світі технологію ремонту доріг застосовують у Славутському районі

Суспільство 2110
Як пояснюють дорожники, основні операції виконуються за допомогою ресайклерів – спеціальних самохідних машин
Як пояснюють дорожники, основні операції виконуються за допомогою ресайклерів – спеціальних самохідних машин. Фото: km.ukravtodor.gov.ua

Поточний ремонт дорожнього покриття виконують за нетрадиційною для подільських доріг технологією.

 Ділянку автодороги Р-05 Городище-Рівне-Старокостянтинів, протяжністю трохи більше одного кілометра, яка проходить через місто Славута, дорожники ремонтують, застосовуючи новий метод регенерації або «холодного» ресайклінгу. Про це повідомили у Службі автомобільних доріг області.

«Суть технології полягає в тому, що зруйновані шари дорожнього одягу зрихлюються та безпосередньо на місці укріплюються сумішшю щебеню, цементу та бітумної емульсії у відповідних співвідношеннях», - пояснив начальник Служби автодоріг Петро Гнидюк.

Як пояснюють дорожники, основні операції виконуються за допомогою ресайклерів – спеціальних самохідних машин, які фрезерно-змішувальним барабаном подрібнюють матеріал шарів покриття і основи та змішують його із спеціальними в’яжучими. Після цього, проводиться попереднє ущільнення розподіленої суміші пневмокотком, профілюється автогрейдером та остаточно ущільнюється котками. На цю основу укладається вирівнюючий шар із гарячої асфальтобетонної суміші, поверх якого влаштовується токошарове покриття, товщиною 45 мм.

У такий спосіб дорожники планують відремонтувати ще одну ділянку згаданої автодороги

«Цей метод має цілий ряд переваг, зокрема: за рахунок повторного використання матеріалів, він - економічно вигідніший, менш шкідливий для навколишнього середовища, виконується в досить короткі терміни, та й дорожнє покриття служитиме довше», - зауважив Петро Гнидюк.

 

 

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую