ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Желе з йошти на зиму з лимоном та м’ятою

7 Липня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 18796
Гарячий джем виходить досить рідким, але коли охолоне — густий і тягучий, схожий на мед.
Гарячий джем виходить досить рідким, але коли охолоне — густий і тягучий, схожий на мед. Фото: автора

Дуже смачна й корисна заготовка на зиму.

 Йошта — гібридна рослина, яка є результатом роботи декількох поколінь селекціонерів. Вона з’явилася шляхом схрещування смородини й агрусу. Йошта містить в собі максимальну кількість вітамінів і корисних речовин, і тому заготівля з неї буде справжнім елексиром здоров'я в холодні зимові часи. Крім того, ця ягода багата на пектин, тому має чудові желюючі властивості.

Інгредієнти:
1 кг йошти, 1 кг цукру, 6-8 листочків м'яти, 100 мл води, 1 ч. л. лимонної кислоти, 1 ч. л. лимонної цедри.

Приготування:
Йошту помити й покласти в глибоку миску, додати лимонну цедру. Влити трохи води й поставити на вогонь. Довести ягоду до кипіння. Потім кип'ятити хвилин 5, поки йошта трохи не розвариться і не виділить сік.

Далі протерти її через дрібне сито. У пюре всипати цукор, добре перемішати. Поставити миску на невеликий вогонь, довести джем до кипіння. Кип'ятити хвилин 15, після чого додати в джем листочки м'яти й лимонну кислоту. Прокип'ятити ще 5 хвилин й вимкнути газ. М'яту викинути. Розлити джем у стерильні банки.

Закатати металевими кришками. Перевернути желе догори дном і вкутати до повного охолодження.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: гарячий джем виходить досить рідким, але коли охолоне — густий і тягучий, схожий на мед. Чудовий, ароматний, у міру солодкий, із легкою м'ятною ноткою. З легкістю зберігається в умовах міської квартири.

домашні заготовки, варення, желе з йошти, ягоди, заготовки на зиму, варення з ягід, заготовки з ягід, джем, йошта

Коментарі:

  Так  Ні, дякую