Гаряча тема:
- Війна
Йошта — гібридна рослина, яка є результатом роботи декількох поколінь селекціонерів. Вона з’явилася шляхом схрещування смородини й агрусу. Йошта містить в собі максимальну кількість вітамінів і корисних речовин, і тому заготівля з неї буде справжнім елексиром здоров'я в холодні зимові часи. Крім того, ця ягода багата на пектин, тому має чудові желюючі властивості.
Інгредієнти:
1 кг йошти, 1 кг цукру, 6-8 листочків м'яти, 100 мл води, 1 ч. л. лимонної кислоти, 1 ч. л. лимонної цедри.
Приготування:
Йошту помити й покласти в глибоку миску, додати лимонну цедру. Влити трохи води й поставити на вогонь. Довести ягоду до кипіння. Потім кип'ятити хвилин 5, поки йошта трохи не розвариться і не виділить сік.
Далі протерти її через дрібне сито. У пюре всипати цукор, добре перемішати. Поставити миску на невеликий вогонь, довести джем до кипіння. Кип'ятити хвилин 15, після чого додати в джем листочки м'яти й лимонну кислоту. Прокип'ятити ще 5 хвилин й вимкнути газ. М'яту викинути. Розлити джем у стерильні банки.
Закатати металевими кришками. Перевернути желе догори дном і вкутати до повного охолодження.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: гарячий джем виходить досить рідким, але коли охолоне — густий і тягучий, схожий на мед. Чудовий, ароматний, у міру солодкий, із легкою м'ятною ноткою. З легкістю зберігається в умовах міської квартири.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: