ye-logo.v1.2

Канадські інструктори вручили саперам у Кам'янці сертифікати зразка НАТО

Суспільство 2269
Ще 14 військовослужбовців завершили курс підготовки за стандартами НАТО
Ще 14 військовослужбовців завершили курс підготовки за стандартами НАТО. Фото: mil.gov.ua

Ще 14 військовослужбовців Центру розмінування завершили підготовку.

У Центрі розмінування, що у Кам’янці-Подільському, сьогодні, 8 липня, 14 українських військовослужбовців отримали від інструкторів Збройних сил Канади сертифікати міжнародного зразка про завершення базового курсу із знешкодження саморобних вибухових пристроїв. Про це повідомили у прес-службі Міноборони.

Як зазначив заступник начальника Центру розмінування підполковник Олег Гаврилюк, ще 14 військовослужбовців Центру розмінування зможуть навчати та передавати отримані під час курсу знання своїм товаришам та бойовим побратимам.

«Вони стануть своєрідним провідником та поширювачем загальносвітової системи знань з правил знешкодження та знищення саморобних вибухових пристроїв, якою користуються найрозвинутіші країни світу», - додав він.

Канадські військові інструктори  загалом підготували  більше сотні саперів Центру розмінування

Офіцер наголосив, що саме Канада стала однією з перших країн світу, яка засудила військову агресію Росії проти України. Командир Об’єднаної оперативно-тактичної групи ЗС Канади в Україні майор Хюго Маркот під час виступу зазначив, що курс було організовано таким чином, щоб сприяти підвищенню професійного рівня українських саперів та їх живучості на полі бою.

Загалом за час перебування в Центрі розмінування, з вересня 2015 року, канадські військові інструктори підготували за стандартами НАТО 103 українських сапери.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую