ye-logo.v1.2

На Хмельниччині потрібні продавці, кухарі, трактористи та слюсарі

Суспільство 1513
 Серед безробітних 51% складали жінки
Серед безробітних 51% складали жінки. Фото: з архіву

Основною проблемою сучасного ринку праці залишається нестача робочих місць, і низька оплата праці на існуючих.

У Хмельницькій області постійний попит існує на працівників сфери торгівлі та послуг - продавець, кухар, офіціант, охоронник, молодша медсестра. Потрібні також робітники з обслуговування, експлуатації та контролювання за роботою технологічного устаткування, робітників з інструментом - тракторист-машиніст с/г виробництва, тракторист, водій, столяр, слюсар-ремонтник, швачка. У обласному центрі зайнятості повідомляють, що є потреба також в робітниках найпростіших професій — підсобні робітники, прибиральники, двірники, вантажники та інші.

“Станом на 1 липня актуальними були 653 вакансії, на одну претендував 21 безробітний. Середній розмір оплати праці становив 1915,5 гривень. Завдяки співпраці з роботодавцями та сприяння служби зайнятості 90,4% вакансій було укомплектовано. За направленням центрів зайнятості отримали роботу 11,3 тисячі осіб, з них 8,6 тисячі зареєстрованих безробітних. На 1 липня кількість зареєстрованих безробітних становила 13,4  тисяч осіб, в тому числі 77 осіб з числа внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованої території України та районів проведення АТО”, - повідомляють у прес-службі центру зайнятості.
Серед безробітних 51% складали жінки, 35,6% – молодь віком до 35 років, ще 47,1% зареєстрованих безробітних — мешканці сільської місцевості.  

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую