clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt

Скумбрія Ескабече» — смачна рибка у цікавому маринаді

Використовувати можна різну рибу, але я готувала класичний рецепт зі скумбрією

Використовувати можна різну рибу, але я готувала класичний рецепт зі скумбрією. Фото: автора

Старовинний рецепт іспанської кухні.

Процес приготування «Ескабече» досить незвичний. Саме завдяки своїй неординарності ця латиноамериканська страва й привернула мою увагу. Перш ніж маринувати рибу, її необхідно термічно обробити. Подають скумбрію холодною, що в літню спеку дуже актуально. Використовувати можна різну рибу, але я готувала класичний рецепт зі скумбрією (в такий спосіб можна готувати сардини й навіть птицю). «Ескабече» буває як із овочами так і без, але овочі виходять шалено смачними, а в поєднанні з рибою взагалі казка!

Інгредієнти:
4 середніх скумбрії, 2 болгарських перці, 2 морквини, 2 цибулини, 3 зубки часнику, декілька горошин чорного перцю, червоний мелений перець, лавровий листок, 50-60 мл оливкової олії, 3 ст. л. винного оцту, 100 мл білого сухого вина,
сушений чебрець (за бажанням), паприка, сіль, цукор, вода (близько пів-склянки).

Приготування:
Скумбрію почистити, нарізати порційними шматками, посолити, залишити на декілька хвилин, потім занурюючи в борошно, обсмажити до рум'яної скоринки. Обсушити від залишків жиру на паперовому рушнику.


Овочі нарізати довільно (мені подобається великими шматками). Влити на сковорідку трішки оливкової олії, вкинути цибулю й моркву, підсмажити. Потім покласти перці, подрібнений часник. Смажити все разом ще 3 хвилини. Псипати перець, додати лавровий листок, чебрець і паприку. Влити вино, оцет, посолити, присмачити цукром й дати закипіти (маринад краще пробувати і відрегулювати на свій смак).

Рибку скласти у каструлю, додати маринад із овочами та влити трішки води. Готувати скумбрію в маринаді на маленькому вогні протягом 7-8 хвилин.

Потім страву охолодити й поставити в холодильник на 10-12 годин.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: я не витримала цілих 10 годин і ми ласували «Ескабече» вже через 3 години. Страва чудово промаринувалася. Проте, коли скуштували скумбрію наступного дня, то зрозумілі, що вона реально стала ще смачнішою.  

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter
Коментарів - 2:
Від: Світлана Яськова15.07.2016 16:50Оксана, дуже рада, що рецепт вам припав до душі!
Від: Оксана Гладущак14.07.2016 00:09Переважно запікаю скумбрію у духовці, але під впливом цього рецепту вирішила спробувати щось нове, тим більше що і овочі різні дуже люблю. Рибка вийшла чудова! Ми її їли вже через 5 годин після приготування, але на ранок вона стала ще смачнішою.

Популярні новини

Останні фото та відео



Курси валют на 08.12.2016
купівля
продаж
Міжбанк
$
25.95
26
27.88
27.93
0.41
0.41

Архів новин

<<Грудень 2016>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31