ye-logo.v1.2

Ажіотаж у прикордонному виші: на одне місце - три вступники

Суспільство 1922
Попри небезпечну професію, охочих стати прикордонниками не меншає
Попри небезпечну професію, охочих стати прикордонниками не меншає. Фото: з архіву

А вступна кампанія тільки розпочалась.

 У Національній академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького розпочались вступні випробування для абітурієнтів. Попри складну обстановку на державних рубежах, прикордонна академія працює в штатному режимі, й у навчальному закладі стартувала вступна кампанія.

«Зараз здійснюються заходи з професійного добору оперативно-тактичного факультету, приїхало біля 200 офіцерів для вступу на факультет керівних кадрів, - говорить ректор академії генерал-майор Олег Шинкарук. – У нас достатня кількість державних місць, і ті, хто хоче підвищити рівень освіти, мають змогу це зробити».

За словами ректора, цивільну молодь для вступу очікують 15 липня. У навчальному закладі - неабиякий конкурс: три, а в окремих випадках 4 людини на місце.

З учорашнього дня, 11 липня стартували вступні випробування. Першими приступили офіцери-прикордонники, які здобуватимуть вищу освіту за ступенем «магістр» та освітньо-кваліфікаційним рівнем «спеціаліст». Цьогоріч, для них вступні випробовування триватимуть з 11 по 25 липня за спеціальностями з безпеки державного кордону, військового управління, автомобільного транспорту, права та правоохоронної діяльності.

Згодом розпочнуться вступні випробовування серед військовослужбовців-контрактників та цивільних абітурієнтів. Вже з 15 по 28 липня їх відбиратимуть для навчання за ступенем вищої освіти «бакалавр» за спеціальностями: безпека державного кордону, право, правоохоронна діяльність, філологія (англійська та німецька мови), психологія, автомобільний транспорт та телекомунікація.

Попереду абітурієнтів чекає оцінка рівня фізичної підготовки, медичний огляд та професійно-психологічне обстеження. Вступні випробування триватимуть до 28 липня. За словами ректора, Національна академія є провідним вищим військовим навчальним закладом держави, яка забезпечує елітну підготовку конкурентоздатних, освічених, мотивованих фахівців, тому конкурс на вступ є досить високим.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую