ye-logo.v1.2

Героя України Олександра Петраківського у Києві мають обстежити лікарі дев’яти країн світу

Суспільство 2477
Після поранення спецпризначенець нормально розмовляв, прийняв душ і ще своїми ногами пішов на планову операцію
Після поранення спецпризначенець нормально розмовляв, прийняв душ і ще своїми ногами пішов на планову операцію. Фото: mil.gov.ua

Після цього приймуть рішення про те, де боєць має проходити подальше лікування.

У Київському військовому госпіталі триває обстеження стану Героя України, бійця 8 полку Олександра Петраківського. Через кілька днів до діагностики мають долучитися фахівці кількох країн, зокрема Німеччини, США, Японії, Франції та Естонії. Про це виданню “Є” повідомив батько пораненого спецпризначенця Петро Петраківський.

«Триває обстеження, щодня якісь вагомі. Думаю, цього тижня вже все закінчиться. Крім того, мають перевірити його й іноземні лікарі. Мені сказали, що запросили медиків з дев’яти країн світу. Висловок мають зробити і наші лікарі, і іноземні. Про те, в якій країні Олександра лікувати», - зазначив Петро Петраківський.

За словами Петра Станіславовича, Олександр при свідомості. Після поранення минуло вже два роки, він хоч і вийшов з коми, але потребує дороговартісного лікування і реабілітації. В Україні медзакладів, де могли б надати бійцю необхідну допомогу, немає, лише за кордоном.

Нагадаємо, 20 липня 2014 група спеціального призначення під керівництвом Олександра Петраківського, забезпечуючи проходження колони нашої техніки в аеропорт Луганська, потрапила в засідку. У ході бою Олександр віддав підлеглому свій кевларовий шолом, тим самим врятувавши йому життя. Але сам зазнав важкого поранення в голову, проте продовжував керувати діями групи, виносив поранених у безпечне місце, що дозволило забезпечити передислокацію колони.

Під час лікування воїна в госпіталі було зроблено лікарську помилку, факт якої визнано комісією МОЗ: йому ввели дуже велику дозу наркозу, через що в Олександра зупинилося серце, а трубку для дихання вставили в стравохід. Відтоді родина постійно збирає кошти на продовження лікування і реабілітацію бійця за кордоном і навіть виставила на продаж його нагороду Героя України. У червні 2016 року в питання втрутилася Адміністрація Президента, яка обіцяє допомогти з лікуванням.

Раніше Кабінет Міністрів розглядав питання про виділення не менше 700 тисяч доларів для лікування пораненого спецпризначенця в одній з кращих клінік США - Memorial Hermann в Х'юстоні. Цю клініку знайшов його батько, бо в Україні такі операції не роблять.

Допомогти Олександру Петраківському можна, переказавши гроші на рахунок у ПриватБанку: 4731217108245547. Телефон батька: 067-34-82-170 (Петраківський Петро Станіславович).

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую