ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Тертий пиріг із малиною та ніжним пудингом

12 Липня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 10860
Влітку тертий пиріг можна готувати з ягодами, а пудинг ідеально доповнює цю випічку.
Влітку тертий пиріг можна готувати з ягодами, а пудинг ідеально доповнює цю випічку. Фото: автора

Крихкий, розсипчастий, повітряний, ароматний та апетитний.

Рецепт тертого пирога у кожної господині свій. Взимку його готують із варенням чи яблуками. А вл тку.............. Але головне залишається незмінним - для тертого пирога готують пісочне тісто й натирають його на крупній тертці.

Інгредієнти:
Для тіста: 360 г борошна, 200 г вершкового масла, 5 жовтків, 2 ч. л. розпушувача, 3 ст. л. цукру, ванілін.
Для начинки: 5 білків, 125 г цукрової пудри, 2 пакетика пудинга (у мене по 40 г малиновий та полуничний), 50 г олії рафінованої, 500 г малини.

Приготування:
Тесто: борошно розтерти з маслом и цукром до стану крихти. Додати жовтки, розпушувач і ванілін. Замісити. Зрители тісто в кулю.

Розділити його на 2 частини 60% і 40%.

Помістити меншу частину в морозильну камеру. Більшу частину тіста розподілити у формі 24х24 см дно якої застелити пергаментом.

Поставити форму на 30 хвилин у холодильник. Випікати охолоджений корж у прогрітій до 190ºС духовці приблизно 10 хвилин.


Крем: білки збити з цукровою пудрою до стійких піків.

Ввести пудинг (у мене такий):

Знову збити на малих обертах.

Додати олію й перемішати лопаткою знизу догори.


Розподілити крем по всій поверхні випеченого коржа.

Злегка втопити в ньому малину.

Зверху рівномірно натерти менший заморожений шматок тіста.

Випікати в прогрітій до 190ºС духовці 30 хвилин (орієнтуйтеся на вашу духовку!).


Дати пирогу охолонути й лише тоді звільнити від форми.

Нарізати на порції. Зверху можна посипати цукровою пудрою.


 

солодка випічка, тертий пиріг, пудинг, малина, тертий пиріг з малиною, літні пироги

Коментарі:

  Так  Ні, дякую