ye-logo.v1.2

На Дунаєвеччині зняли карантин, встановлений через спалах африканської чуми

Суспільство 1770
За 40 днів не зафіксували жодного факту захворювання
За 40 днів не зафіксували жодного факту захворювання. Фото: з архіву

Все ж встановили деякі обмеження.

Упродовж 40 днів у Дунаєвецькому районі не виявили випадків захворювання чи загибелі хворих свиней, тому протиепізоотична комісія вирішила зняти карантин. Проте встановили деякі обмеження на найближчих шість місяців.

“Вивезення свиней та сировини за межі Дунаєвецького району у межах Хмельницької області потрібно погоджувати з головним управлінням Держпродспоживслужби в Хмельницькій області, а за межі області – з Держпродспоживслужбою України. У карантинній зоні (с. Гірчична), у зоні захисту (с. Дем'янківці, с. Іванківці та с. Слобідка Гірчичанська ) забороняється продавати свиней на ринках та забороняється закупівля господарствами свиней у населення. Завозити свиней у господарства с. Гірчична можна лише при дотриманні всіх вимог ветеринарно-санітарних правил. Забороняється надавати торговельні місця особам, котрі продають (реалізацію) м’ясо та м’ясопродукти, які надходять з неблагополучних щодо африканської чуми свиней районів”, - повідомляють на сайті Дунаєвецької РДА.

Також забороняється упродовж року проводити земельні роботи на місцях захоронення трупів свиней. Власникам домогосподарств с.Гірчична можна розводити свиней через 6 місяців з часу зняття карантину.

Нагадаємо, що спалах африканської чуми на Дунаєвеччині зафіксували у травні. Тоді встановили карантинні пости, щоб ні живі свині, ні м’ясо не виїхало за межі району, аби епідемія не поширилася на інші райони області.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую