ye-logo.v1.2

На Хмельниччині убивцю-рецидивіста засудили до довічного ув'язнення

Кримінал 1908
Двадцять років тому його помилували від смертельної кари
Двадцять років тому його помилували від смертельної кари. Фото: www.hvilya.com

Двадцять років тому злочинця помилували від смертельної кари.

До найвищої міри покарання засудили 62-річного жителя Шепетівського району за вчинення кримінальних правопорушень, в тому числі умисного вбивства. У прокуратурі кажуть, що злочинець був раніше неодноразово судимий. Востаннє, у 1995 році, за вчинення умисного  вбивства  він був засуджений до розстрілу. Та згодом його помилували і смертну кару замінили на 20 років позбавлення волі.

“Відбувши строк покарання, ніде не працював і не мав постійного місця проживання, але мав бажання поквитатися з колишньою дружиною та тими, хто колись свідчив проти нього в суді. У листопаді минулого року він у стані алкогольного сп’яніння прийшов мстити колишній дружині за відмову від спільного проживання.  Наносив пляшкою  удари по голові їй та її доньці, аж доки ті не викликали поліцію. Через тиждень з побоями напав на матір дружини, а ще за кілька днів йому на очі потрапив односельчанин, який в якості потерпілого в дев’яностих роках давав викривальні показання в суді стосовно свого кривдника. Зловмисник до смерті забив його дерев’яним макогоном, а потім убив і співмешканку потерпілого, аби приховати злочин. Далі викрав їхні мобільні телефони, кілограм яблук і втік”, - повідомляють у прокуратурі області.

За добу після скоєння злочину правоохоорогнці знайшли засудженого. Під час затримання застосували табельну зброю, оскільки той ножем погрожував працівникам поліції.

У суді повністю довели винуватість чоловіка у скоєнні умисного легкого тілесного ушкодження (частинами 1, 2 статті 125 КК України), умисного вбивства з метою приховати інший злочин, вчинене особою, яка раніше вчинила убивство (пунктів 9, 13 частини 2 статті 115 КК України), крадіжки (частиною 2 статті 185 КК України) та посягання на життя працівника правоохоронного органу (статті 348 КК України). Йому призначено покарання у виді довічного позбавлення волі.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую