clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt

Угорський гуляш із серця з горошком, кабачком та шпинатом

Дуже смачно подавати гуляш із пастою.

Дуже смачно подавати гуляш із пастою.. Фото: автора

Від довгого тушкування м'яса і овочів у чавунці утворюється густий і ароматний соус.

Національну угорську страву – гуляш – справедливіше віднести до категорії густих супів, до яких прийнято подавати гарнір (звідси, до речі, і виникають асоціації з другою стравою). Колись цей суп готували під відкритим небом пастухи, обсмажуючи в чавунці на свинячому салі м’ясо, і додаючи до нього поступово овочі – картоплю, цибулю, помідори, кабачок та солодкий перець. Від тривалого тушкування м'яса й овочів у чавунці утворювався густий і ароматний соус. До речі, чим щільнішим він у вас вийде – тим смачнішим буде гуляш.

Інгредієнти:
300 г свинячого серця, велика ріпчаста цибулина, цибуля-порей, півголовки часнику (можна разом із молодими зеленими стрілками), велика морквина, молодий кабачок, 100 г шпинату, банка консервованого горошку (або зеленого молодого), паприка, мускатний горіх, куркума, сіль, суміш перців, 3 ст. л. олії, 1 ст. л. вершкового масла.

Приготування:
Серце розрізати на 4 частини й замочити на ніч. Зранку ретельно помити, нарізати його соломкою.

Підсмажити на олії. Порей нарізати півкільцями.

Додати у сковорідку до серця разом із нарізаною півкільцями цибулею та подрібненим часником. Все разом готувати протягом 5-10 хвилин.

Перекласти в казанок чи каструлю з товстим дном. Кабачки та моркву нарізати соломкою й підсмажити на суміші масла та олії.

Додати в каструлю до серця, вилити горошок разом із маринадом, посолити, присмачити спеціями й поставити тушкуватися на малесенький вогонь. Через 20 хвилин додати подрібнене листя шпинату.

Тушкувати ще 10 хвилин. Дуже смачно подавати з пастою. 

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні фото та відео



Курси валют на 10.12.2016
купівля
продаж
Міжбанк
$
25.95
26.05
27.4
27.5
0.41
0.41

Архів новин

<<Грудень 2016>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31